Smart #1 - wrażenia

p0li

Pionier e-mobilności
To oznacza, że naprawy gwarancyjnej możesz dokonać wyłącznie w tych krajach. Ale nikt nie pisze o tym, że auto nie może być zarejestrowane w innym kraju. Z czym się liczę i takie też info uzyskałem w salonie.
czyli jak cos padnie na gwarancji to laweta do .de
w sumie tesla tez tak zaczynala, ciekawe czy smart wejdzie do .pl

p0li

Pionier e-mobilności
Witam. Jak sie jezdzi smartem #1 ??
ja na razie nie odpowiem bo w dniu w ktorym chcialem po pracy podjechac i kupic to sie okazalo ze rano o 9 ktos juz go kupil (po 3 miesiacach stania z obnizona cena)
nastepne podejscie mam w sobote, tym razem w berlinie

...a dzis rano pojawila sie EV6 za 29800€ z przebiegiem 8500km i jestem w kropce

Anzelm13

Nowy na Forum
Tak pytam bo ja juz kupilem (premium) ale jeszcze nie rejestruje bo czekalem na to nowe dofinansowanie "do zakupu uzywanych elektrykow". Wyglada teraz to tak, ze nici z w/w doplat wiec bede go rejestrowal. Fajnie ze bedzie choc kilka szt. w Polsce.

vwir

Pionier e-mobilności
...a wiecie ze technicznie to to samo co Volvo EX30. Podwozie, akku, silniki platforma elektryczna.....
Tak i nie. Bateria w Smarcie to 62kWh (66kWh brutto), podczas gdy w EX30 to 64kWh (69kWh brutto). Smart ma V2L, a EX30 nie ma. Rozstaw osi w Smarcie jest o 10cm większy niż w EX30, więc z tym podwoziem też byłbym ostrożny. Ogólnie to ta sama platforma (Geely SEA) ale te auta nie są do końca technicznie bliźniacze.