Faktycznie. Chociaż gdybym miał dopłacić tylko 10k do AWD, to nawet nie zastanawiałbym się.W Y-ku przecież już tak jest, co wersja to +10k PLN: SR - 204k LR RWD 214k a LR AWD 224k. TM3 LR RWD kosztowałaby na dziś c.a. 211-212k PLN i miałaby zasięg WLTP ponad 700 km. Wersja dla przedstawicieli handlowych ;-)
ale to piszesz z własnych doświadczeń? brakuje ci AWD?Faktycznie. Chociaż gdybym miał dopłacić tylko 10k do AWD, to nawet nie zastanawiałbym się.
z własnych niestety. Chociaż sądzę, że winne są temu opony. Przez pierwsze kilka miesięcy gdy jeździłem na zimówkach, samochód trzymał się drogi jak przyklejony. Od momentu zmiany na letnie (te fabryczne Michelin) jest dramat. I z każdym tysiącem km robi się coraz gorzej. Na mokrym jest wręcz niebezpiecznie. Odliczam dni i gdy tylko zrobi się zimno wracam do zimówek, wyrzucam ten szmelc i kupuje na następny sezon coś normalnego.ale to piszesz z własnych doświadczeń? brakuje ci AWD?
a jakie masz zimówki?Przez pierwsze kilka miesięcy gdy jeździłem na zimówkach
Goodyear Ultragrip Performance 3a jakie masz zimówki?
Ale tutaj rozmowa byla o LR RWD a nie RWD z małym akumulatorem kolego"wydawało" mi się, że RWD nie miał tak dużej pojemności no ale może w końcu Elon nas wysłuchał i dla ciebie specjalnie powiększył baterie w RWD. ale mogę się mylić![]()
kolegoAle tutaj rozmowa byla o LR RWD a nie RWD z małym akumulatorem kolegoPrzynajmniej tak interpretowałem to pytanie
o kurna, ale jesteś spostrzegawczy. może rozwiniesz swoją interpretację, jak to jest naprawdę?Tylko ja zwróciłem uwagę jak Bjorn mówił że tesla zawyża przejechany dystans o 5% ????
1000km + 5% to jest 1050km a nie 1005 km, w podanym czasie przejazdu brakuje 45km (20/25 min.)