Miałem podobną rozkminę jak autor postu, ale w momencie jak zacząłem rozkminiać inne auta w tej cenie i ich finansowania, to LEAF jest tutaj bezkonkurencyjny, za okolice 700zł/msc netto za najem (z dotacją) wersji N-Connecta (+LED i propilot) ciężko wyrwać cokolwiek przypominającego auto

, a przy dobrej cenie zakupowej (która przy finansowaniu jest jeszcze lepsza niż ta w cenniku) to tutaj już uważam, że LEAF jest bezkonkurencyjny.
Póki co 2 lata to u mnie okres testu EV i sprawdzenia czy to dla mnie, czy jednak wracam spowrotem do diesela z zasięgiem 800-900km

Wydaję mi się, że jeżeli znasz bolączki auta o których już wszystko napisali w tym temacie to może być dobry wybór, ale na 100% potwierdzę za jakiś czas, bo w przeciągu kilku dni dbiorę swoje z salonu
Co najlepsze muszę tym autem (po odebraniu) wrócić do domu przez prawie 500km, także wyprawa na pewno będzie tutaj spora, gdyż jednak jestem typem człowieka który jak wsiada w trasę to może faktycznie co te 600-800km wysiąść na chwilę, częściej raczej nie potrzebuje - z tego też powodu diesel w kombi na pewno zostanie na trasy, bo nie wyobrażam sobie ładować co 200km w trasie, a LEAF ma obskoczyć wszystko inne w promieniu 100km od domu/firmy - jednak ten promień 100km to myślę, że będzie praktycznie 80% mojego całkowitego zapotrzebowania na jazdę. Także jak ktoś ma możliwość zostawienia sobie ICE lub na prawdę rzadko jedzie w trasę i te 2-3x w roku pożyczy bez problemu od rodziny albo z wypożyczalni to wydaję mi się że to może być dobry zakup

Tak jak wspominają o MG, w najmie rata kosztuje prawie 2x więcej - także to powinno powiedzieć samo za siebie o jakiej utracie wartości w przeciągu 2-3 lat trzeba myśleć przy zakupie go. Kolejny temat MG4 standard nie ma za bardzo sensu, minimum to Luxury, a wtedy już nie jest aż tak tanio