Opinie o serwisie Tesli w Ząbkach

cooler

Pionier e-mobilności
Gezus, jaki Ty już jesteś upierdliwy... klakson padł kiedyś ojcu w trabancie, wymieniliśmy na nowy i też padł po 3 miesiącach, dostaliśmy następny i ten już działał do końca, czyli chyba z 10 lat... może nadal by działał, gdyby trabant nie spłąnął. Podobnie ze sprężarką klimatyzacji w Kangoo - padła, wymieniliśmy, kolejna padła po chyba roku, a po zmianie szczotek na wirniku działała już do końca żywota...
Z CzEgO OnI RoBiĄ Te RzEcZy???o_O
Bo kupowałeś rzemieślnicze podróby. A w aucie z fabryki rzeczy powinny działać najdłużej i zwykle tej jest. Akumulator w żony polo już 6 lat i ciągle wysoki poziom sprawności. W Toyocie 8 lat. Kupiony w sklepie; 4 lata zwykle i kaput.
Czy Tesla wkłada rzeczy jakości rzemieślniczej?

Michal

Moderator
Rzemieślniczy oryginalny kompresor renault...

Bronek

Pionier e-mobilności
Klakson popsuł mi sie w Hyundaiu , Scenicu, w Harleyu , i Mercu w tym ostatnim nie tyle zdechł co zmienil głos jak po kastracji. Nie wiem co bylo kabelek czy sam werk bo warsztat to robił .Akumulator w Volvo padł po 2 latach a w Ducato ma z 7 i jest OK .
Na przykład jak ktoś zjadł schabowego i dostał sraczki i potem co zobaczy kotlet u innych na stole to wieści to innym . Będzie potem czyhał na te kotlety jak moj Wacik na kota .
A jak się zacznie to nie może przestać, aby udowadniać swoje zaleganie afektu z jakiegoś merytorycznego powodu . To jak wyciskanie syfa , daje ulgę ale nie zawsze leczy.
Ja mam afekt zalegający do "Japończyków" .Leaf byl wyjątkiem bo nie było wyboru i chyba sie przestraszył ..

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Bo kupowałeś rzemieślnicze podróby. A w aucie z fabryki rzeczy powinny działać najdłużej i zwykle tej jest. Akumulator w żony polo już 6 lat i ciągle wysoki poziom sprawności. W Toyocie 8 lat. Kupiony w sklepie; 4 lata zwykle i kaput.
Czy Tesla wkłada rzeczy jakości rzemieślniczej?
W smarcie benzynowym alumulator padl po 3 latach, w leksusie z JAPONII !!! po 30kkm mialem wyciek spod dekla zaworow… oj juz przestan marudzic 😛

cooler

Pionier e-mobilności

cooler

Pionier e-mobilności
W smarcie benzynowym alumulator padl po 3 latach, w leksusie z JAPONII !!! po 30kkm mialem wyciek spod dekla zaworow… oj juz przestan marudzic 😛
Odpowiem Wam tak jak Wy mi: nie umiecie jeździć i macie pecha :)
Do tej pory moje samochody robiły bezawaryjnie setki tys km, dopiero Tesla mnie co chwilę zawodzi.

Bo pomyślnie: jak może paść po 3 latach wiązka elektryczna haka, KTORY NIGDY NIE BYŁ UZYWANY!!!

Możecie sobie twierdzić jaki wspaniały pojazd macie, ale to jest zrobione z gownolitu i shitanium.
A fakt że wszystkie nowe samochody tak robią nie jest dla mnie żadnym argumentem na plus dla Tesli.

Last edited:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Bo pomyślnie: jak może paść po 3 latach wiązka elektryczna haka, KTORY NIGDY NIE BYŁ UZYWANY!!!
Od tego nieużywania się popsuło? :)
Tak mi w Kia powiedzieli (że za mało hamujemy), jak się okazało, że jeden klocek z przodu się po 3 latach zaczął rozklejać...

Michal

Moderator
Mam, albo raczej miałem odkurzacz bez przewodowy Dysona jakiegoś v11 animal chyba. Nie wiem czy można o tych sprzętach powiedzieć że są rzemieślnicze - znam kilka osób co maja i są bardzo zadowolone.
Mój niestety jest trochę jak auto @cooler - co chwilę coś się psuje i dobrze, że wykupiłem przedłużona gwarancję, chociaż w sumie to nie wiem czy dobrze, bo się z nim męczę od chyba 4 lat.
Zaczęło się po 2 latach (oczywiście po gwarancji) od jakiejś awarii szczotki. No wymienili, albo raczej odesłali mi kasę żebym sam sobie kupił nową. Później był przycisk na rękojeści od włączania, później obudowa pękła. Teraz zatrzask w rurze się rozleciał i się nie trzyma, a sam odkurzacz nie jest w stanie wciągać już nawet rozsypanego ryżu z podłogi, więc albo jakieś niewidoczne filtry zapchane albo coś z silnikiem.
No odeślę jeszcze raz na naprawy ale już kupiłem sobie Samsung Bespoke Jet ze stacją czyszczącą. W dupie mam tego Dysona i oddam go chyba mamie, bo może my za dużo go męczymy - może u niej podziała.

Do sedna - można mieć pecha do jakiegoś produktu i nie nazywać całej marki dziadostwem.
Pozbywasz się i masz w tyłku.

Przemmo

Posiadacz elektryka
Odpowiem Wam tak jak Wy mi: nie umiecie jeździć i macie pecha :)
Do tej pory moje samochody robiły bezawaryjnie setki tys km, dopiero Tesla mnie co chwilę zawodzi.

Możecie sobie twierdzić jaki wspaniały pojazd macie, ale to jest zrobione z gownolitu i shitanium.
A fakt że wszystkie nowe samochody tak robią nie jest dla mnie żadnym argumentem na plus dla Tesli.
@cooler sorry, weź pogadaj z kilkoma dobrymi mechanikami o tym, jakie dzisiaj robią auta... Mam dwóch super kumpli - jeden elektro-mechanik w 3-cim pokoleniu, pracował przez kilkanaście lat w dużych serwisach, teraz ma własny na 3 stanowiska i 3 mechaników, drugi ma pomoc drogową od 30 lat, kilka lawet i 2 pracowników. To z takimi ludźmi możesz pogadać o tym co się aktualnie dzieje a nie gadać ciągle o swoim nieszczęściu czy patrzeć w raporty ADAC. Rynek moto jest strasznie przeorany i z roku na rok jest coraz gorzej. A jak pogadasz to wróć i ładnie przeproś Teslę 😂

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler sorry, weź pogadaj z kilkoma dobrymi mechanikami o tym, jakie dzisiaj robią auta... Mam dwóch super kumpli - jeden elektro-mechanik w 3-cim pokoleniu, pracował przez kilkanaście lat w dużych serwisach, teraz ma własny na 3 stanowiska i 3 mechaników, drugi ma pomoc drogową od 30 lat, kilka lawet i 2 pracowników. To z takimi ludźmi możesz pogadać o tym co się aktualnie dzieje a nie gadać ciągle o swoim nieszczęściu czy patrzeć w raporty ADAC. Rynek moto jest strasznie przeorany i z roku na rok jest coraz gorzej. A jak pogadasz to wróć i ładnie przeproś Teslę 😂
Przecież napisałem że nowe robią tak samo gówniano, ale czy mam się z tego cieszyć i wychwalać za to Teslę że jest tak samo gówniana? Miała być lepsza!

Elektryki miały być mniej awaryjne, wszyscy się zgadzaliśmy że ICE ma dużo więcej części, ale okazało się że prostotę konstrukcji skopali jakością i tanizną wkładanych części.

Czy mam się z tego cieszyć? Czy mam siedzieć cicho? Żeby więcej osób zamiast jeździć dalej swoim dobrze sprawującym się starym autem poszło w nowość i sponsorowało portfelem te niekorzystne trendy?

Dla tych co piszą sprzedaj: tak szczerze to nie ma na co zmienić mojej starej Tesli... Nowa jest moim zdaniem jeszcze gorsza i jeszcze taniej wykonana.