*ANKIETA* Czy masz problem z wibracjami kierownicy w nowej Tesli Highland?

Czy spotkałeś się z drganiami kierownicy przy określonej prędkości(tylko tesla model 3 Highland)?

• Tak, mam drgania kierownicy, problem nierozwiązany

Votes: 16 20,3%
  • Tak, były drgania, rozwiązałem problem(napisz jak!)

Votes: 4 5,1%
  • Nie, nie mam takiego problemu.

Votes: 59 74,7%

• Total voters
    79
  • Poll closed .

kaktus

Posiadacz elektryka
Nie bede dodawal glosowania natomiast dodam komentaż od siebie:

3 LR z Pzn do jazd testowych - na 100% ma ten problem. I już rozumiem o czym pisaliście.

Natomiast gdybym tego wątku nie przeczytał nigdy bym nie pomyślał że to jest problem :) Dam znać jak odbiorę swoją we wrześniu już w ankiecie.

kaktus

Posiadacz elektryka
Jeśli była to ta sama stealth grey, to ja niczego takiego nie zauważyłem. Natomiast w mojej wibracje są niestety mocno wyczuwalne.
Tak, to jest jedyna jaką mają na dziś w Pzn. Na S11 było to wyczuwalne dokładnie w przedziale 120-130. Opisałbym jako mrowienie nie wibracje.

banny310

Nowy na Forum
Model: Tesla M3 Highland Performance
Rok produkcji: maj 2024
Opony: oryginalne Pirelli
Felga: fabryczne tesli
Rozmiar felgi: 20"
Przebieg: 6000km

Opis: Od samego początku delikatne mrowienie oraz hałas powyżej ok 110. Objaw na tyle delikatny, że na chwilę obecną jeszcze nie zgłaszany na serwis.

GrzegorzFa

Zadomawiam się
Serwis naprawił fotel, ale przy okazji urwał jeden z zatrzasków tylnej osłony. Zaproponowano nowe zgłoszenie i serwis mobilny. I druga sprawa opon. Nie wiadać było, czy koła zostały wyważone i zrobiona geometria, ale na pewno dopompowano ciśnienia w oponach. Huczenie opon znacznie zmalało i mrowienie na kierownicy również. Natomiast opony zostały zakwalifikowane do wymiany gwarancyjnej. Rozmawiałem z serwisantem i powiedział, że Pirelli zna problem i robią nową partię. Około dwóch miesięcy trzeba poczekać na wymianę.

Jankiel

Nowy na Forum
Serwis naprawił fotel, ale przy okazji urwał jeden z zatrzasków tylnej osłony. Zaproponowano nowe zgłoszenie i serwis mobilny. I druga sprawa opon. Nie wiadać było, czy koła zostały wyważone i zrobiona geometria, ale na pewno dopompowano ciśnienia w oponach. Huczenie opon znacznie zmalało i mrowienie na kierownicy również. Natomiast opony zostały zakwalifikowane do wymiany gwarancyjnej. Rozmawiałem z serwisantem i powiedział, że Pirelli zna problem i robią nową partię. Około dwóch miesięcy trzeba poczekać na wymianę.
Na czym polegała naprawa fotela? Skrzypiało na wysokości łopatek czy w innym miejscu?