Powłoka ceramiczna

Bronek

Pionier e-mobilności
Po półtora roku od polożenia jest dalej fajnie. Lakier OK.
To nie myty samochód - brudny po po wczorajszym deszczu. W dalszym ciągu krople sie nie rozmywają

20210308_064450.jpg

Cav

Pionier e-mobilności
Tak a propos - rozumiem, że taka powłoka to nadal kilka tys?
Czy za kilka stówek też jakiś substytut można znaleźć?

Bronek

Pionier e-mobilności
ponad 4000 zł - zrobiłem zaraz po zakupie. Pośrednik ze Szczecina sprawe zalatwił
w Autonovum z certyfikatem Nazywa Fireball Butterfly
www.fireballpoland.pl

Wiem, że można samemu ale nie wnikałem.

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
No dobra.
A jakaś namiastka za kilka stówek?

Teflon, twardy wosk itd - czy to taki przedział cenowy i czy to cos moze być warte?

Cav

Pionier e-mobilności
No dobra, czyli to odpada przy aucie na góra dwa lata.
A jakaś namiastka za kilka stówek?

Teflon, twardy wosk itd - czy to taki przedział cenowy i czy to cos moze być warte?

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Mozna od chinczyka, nakladalem, na auto powloka jakies 400zl wyszla dzialalo podobnie, ale jest jedna istotna sprawa przy powloce, temperatura w ktorej ja nakladasz, idealnie jest 20-25 stopni, nie wiecej bo nie zdazysz dotrzec. Ja i tak preferuje woski, co dwa trzy miesiace lubie pomiziac auto :)

Cav

Pionier e-mobilności
Mozna od chinczyka, nakladalem, na auto powloka jakies 400zl wyszla dzialalo podobnie
Pamiętasz nazwę tego preparatu?

Ja niestety raczej bym musiał szukać kogoś kto mi to zrobi, bo nie lubię się bawić w takie rzeczy.

krzyss

Pionier e-mobilności

Cav

Pionier e-mobilności
Ale jest szansa, że zrobi dobrze. A w porównaniu do moich zdolności manualnych i cierpliwości, to jest wręcz pewnik, że zrobi to lepiej ode mnie. ;-)
No chyba że sugerujesz, żeby w ogóle dać sobie spokój.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak znajdziesz takiego to ok, z mojego doswiadczenia malo ktory detailer chce robic na materialach klienta, ale to jak z malowaniem jak wezmiesz gowniana farbę to da sie nia dobrze pomalowac tylko trzeba chciec. A jak wezmiesz dobrą farbę to trudno coś spierdzielic.