taka ekologia niestety. kalifornia ma jedno z bardziej restrykcyjnych praw ekologicznych więc te lakiery są bardzo delikatne. podobno chinskie tesle są duuuuzo lepiej wykonane więc oby Berlinskie były podobnez ciekawości sprawdziłem dzisiaj profesjonalnym sprzętem. Rzeczywiście aluminiowe są 4 drzwi i klapa przednia, reszta jest z ocynkowanej stali. Zderzaki z plastikugrubość lakieru od 70-80 mikronów, do 120-140 na dole progow i błotników. Lakier jest nałożony mocno tak sobie, no i są passkudne wypływy lakieru na rogach wielu elementów. Raze, ze słabym spasowaniem paneli sprawie to wrażenia jakby auto było naprawiane już, sle nie jest
Lakieru myślałem że mało, ale teraz podobno wszyscy tak dają, VW i inni nawet do 50 mikronów potrafią zejść. nie bardzo jest co polerować
![]()
Na podlodze brak zabezpieczenia, ale po 3,5roku brak oznak.Ktoś może po czasie powiedzieć jak wygląda podłoga i jakie jest te zabezpieczenie antykorozyjne w tesla 3/Y?
Ja progi okleiłem i spokój.Na podlodze brak zabezpieczenia, ale po 3,5roku brak oznak.
Najgorsze miejsce to doly blotnikow przednich i progi, bo sie uszkadzaja od kamieni. Zbiera sie tam tez piach, ja to plucze przy myciu i tyle.