Shell ReCharge - użytkowanie

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Stacje ładowania Shella można odpalić kartą FreshMile. Więc tragedii, że nie dają karty Shella to chyba nie ma.

refi1234

Posiadacz elektryka
Stacje ładowania Shella można odpalić kartą FreshMile. Więc tragedii, że nie dają karty Shella to chyba nie ma.

Karta Shell-a nie jest potrzebna do stacji Shell-a :)
To najbezpieczniejszy i z najwiekszym pokryciem roaming stacji ladowania dla EV w Europie (uzywany głównie poza Polską)

nabrU

Moderator
To najbezpieczniejszy i z najwiekszym pokryciem roaming stacji ladowania dla EV w Europie (uzywany głównie poza Polską)

FreshMile - zeznają, że obsługują 450 tyś. ładowarek:

1727337409568.png

Electroverse - zeznają, że obsługują ponad 850 tyś. To kto ma większe 'pokrycie'?

1727337506565.png

refi1234

Posiadacz elektryka
FreshMile - zeznają, że obsługują 450 tyś. ładowarek:

View attachment 20725

Electroverse - zeznają, że obsługują ponad 850 tyś. To kto ma większe 'pokrycie'?

View attachment 20726

Nie znam wiec nie wiem i nie dyskutuje.

To co jest dla mnie OK w Shell-u to:
- wystarczajace pokrycia (gdy stacji Tesli nie ma w poblizu, w Shell-u jest ich az za nadto)
- FVat dla firmy
- bezproblemowe podpiecie Revoluta
- polska apka
- apka i karta (moge ja dac zonie lub uzywac gdy nie ma netu) jednoczesnie

Jako ze mi to wystarzcy, poki dziala nie szukam dalej. Poza Polska laduje sie albo z Tesli albo z apki Shell. Nic wiecej nie musze miec przy sobie.

p0li

Pionier e-mobilności
jest jeszcze chip (mam taki podpiety do kluczyka) - a shell faktycznie dziala ze wszytskim co ma jakas wtyczke ;)
i ostatnio z rachunkow cos mi wychodzi ze jest najtanszy o_O

krzyss

Pionier e-mobilności
A widzieliscie ze stacji shella w PL nie mozna uruchomic apka ? Ciekawe czy karta niemiecka zadziala.

Attachments

• IMG_3014.png
    IMG_3014.png
    440,1 KB · Liczba wyświetleń: 9

elektromobilny

Zadomawiam się
Nie znam wiec nie wiem i nie dyskutuje.

To co jest dla mnie OK w Shell-u to:
- wystarczajace pokrycia (gdy stacji Tesli nie ma w poblizu, w Shell-u jest ich az za nadto)
- FVat dla firmy
- bezproblemowe podpiecie Revoluta
- polska apka

Jako ze mi to wystarzcy, poki dziala nie szukam dalej. Poza Polska laduje sie albo z Tesli albo z apki Shell. Nic wiecej nie musze miec przy sobie.
Założę kartę Shell na adres DE z PL danymi do faktury? Jak bezpiecznie założyć koto by nie zbanowali przy zakładaniu jakieś patenty czy normalnie zakładam bez spinania?

refi1234

Posiadacz elektryka
Założę kartę Shell na adres DE z PL danymi do faktury? Jak bezpiecznie założyć koto by nie zbanowali przy zakładaniu jakieś patenty czy normalnie zakładam bez spinania?

Gdzies na forum jest cała procedura.

1. O ile dobrze pamietam - generalnie zakladalem wpierw elektroniczna na adres PL ale Panstwo DE :) bo Polski nie bylo w polu wyboru. Po tym karta pojawila sie w apce. Zainspirował mnie Bronka Kołobrzeg w .... Niemczech.
Karte najlepiej Revolut bo jest sprawdzona, wielowalutowa i z Litwy a polskich chyba nie akceptuja.

2. Gdy mialem juz elektroniczna to wyslalem wniosek o fizyczna, ale adres dostawy byl w DE. Skorzystalem wiec z https://www.mailboxde.com/ i przyslali mi do Polski. W razie problemow z p-tem 1. mozesz sprobowac tez w ten sposob. Co do FV to chyba o ile pamietam wypisujesz dane firmy w apce i jak masz aktywny EU NIP to nie ma problemu. Platnosc idzie automatycznie z karty po zamknieciu m-ca, FV sa w apce. W razie braku srodkow na karcie pojawia sie problem bo trzeba im wtedy przelewac na konto (wysylaja wezwanie).

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi przysłali do Polski , po prostu wpisuje dopisuje sie tam Polska na chama obok np miasta . FV nie wiem
Karta kredytowa nie debetowa naszego banku ale jest tam niby DE . Opis jest i na stronie EW i tu jak to wszystko zrobić