Jaki samochód dla chłopa bezdzietnego acz sprawiedliwego?

chłop-teslowy

Zadomawiam się
Jeżdżę 50% po miastach na śląsku (tu drogi są dziurawe i zazwyczaj jeden pas z linią ciągłą, więc nie ma jak wyprzedzać zawalidróg w spalinowych gruchotach na wungiel z poprzedniej epoki) i 50% na trasie atuostradowej o długości 300km. Nie jestem w stanie przejechać tej trasy 300km na 1 ładowaniu przy prędkości > 140 km/h, a > 120km/h bez schodzenia poniżej niebezpiecznego 20% baterii.

Do kwietnia mam starą Teslę 3 tylno napędową w wynajmie. Jeździ super i może bym kupił nowe Long Range, gdyby nie minusy:
- awaryjność
- szybsza degradacja baterii w Long Range niż litowo jonowej w tylno napedowej
- zasięg
- tandetne wnętrze (Highland wygląda gorzej niż ta stara)

Rozważałem zakup nowego audi a4 200 konnego za 220k lub 265 za 250k. Niestety to są samochody dla 60 latka. W środku plastik, fotele słabe, a jeździ się jak żukiem.
Na 2 samochody mnie nie stać.
Wykminiłem, więc, że może kupię najtańsze a4 150 konne za 170k byle jeździło i poczekam na nową wersją Tesli 3. Pewnie za 3-5 lat wyjdzie nowa. Wtedy sprzedam ten dziadkowóz audi i wrócę do Tesli. Używane Audi rozchodzą się jak kołpaki Tesli na nierównościach - ludzie wciąż żyją legendami, że niemieckie znaczy nowoczesne i solidne, a kobity jako, że się nie znają totalnie na motoryzacji wciąż spermią do Audi i Teslę uważają za niemęską.
Dobry plan czy szkoda życia na gówniane samochody i ryzykować tę Teslę Long Range i się męczyć z 4 godzinnym ładowaniem na stacjach AC? (męczyć, bo trzeba wyjść z domu przed podróżą te 4h wcześniej, do ładowarki 500m).

Last edited:

chłop-teslowy

Zadomawiam się
o Toyota przestaje wspierać LGBT

1728243501983.png

a Wy dalej zacofani, ech

Attachments

• 1728243481961.png
    1728243481961.png
    22,7 KB · Liczba wyświetleń: 19

viallos

Pionier e-mobilności
haha jak się oburzyli, że jestem przeciw LGBT i markom co biorą znak bestii na czoło. Nie chcę należeć do takiej grupy ludzi. Dzięki za pomoc w wyborze, Tesli skreślona.
Dzięki Bogu. Jeden oszołom w Tesli mniej.🥳 wolę żeby takie typy nie były z tym samochodem kojarzone.

nabrU

Moderator
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
co biorą znak bestii na czoło
Najśmieszniejsze jest to, że twórca tej ideologii ponoć mówił: miłuj bliźniego swego jak siebie a po 2 tysiącach lat ta ideologia przekształciła się w korporację skupioną na kumulacji majątku i ukrywaniu swoich przestępstw. Więc jak ktoś mi pisze o jakimś wydumanym znaku bestii a generuje realną nienawiść do bliźniego swego to ja apeluję o wytrzeźwienie.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Najśmieszniejsze jest to, że twórca tej ideologii ponoć mówił: miłuj bliźniego swego jak siebie a po 2 tysiącach lat ta ideologia przekształciła się w korporację skupioną na kumulacji majątku i ukrywaniu swoich przestępstw. Więc jak ktoś mi pisze o jakimś wydumanym znaku bestii a generuje realną nienawiść do bliźniego swego to ja apeluję o wytrzeźwienie.
najśmieszniejsze, że ta ideologia nosi w sobie wiele elementów żywcem wyjętych z innych starszych systemów wierzeń jak np. 10 przykazań żywcem ściągniętych z Egiptu lub np. życiorys Chrystusa niezwykle zbieżny z losami Krishny. co zastanawiające ideologia głosząca miłość do wszystkich głównie zajmowała się wycinaniem w pień wszystkiego co nie pasowało do tej ideologii, łącznie z nauką, nie wspominając o innych systemach de facto opartych o wiarę w tego samego Boga. nie dziwota, że część osób jest mocno skonfundowana żyjąc w tym systemie, mając problem z samookreśleniem a co dopiero myślenie o wyborze samochodu ;) jakże ważnego tematu dla każdego Polaka :) my jako społeczeństwo możemy nie chodzić do kościoła, zaniedbywać edukację, uciekać w używki ale największej świętości czyli samochodu nie godzi się nie mieć w polskim garażu. może to potrzeba wolności w niewolniczym społeczeństwie a może zupełnie coś innego?

marco_25

Pionier e-mobilności
a orientujecie się czy Volvo też zmienia znaczek na tęczowy co czerwiec? Bo Audi i Alfa nie.
A te 3 marki jeszcze bym rozważał.
jest bardzo tęczowo :) jak już tu koledzy pisali, tylko Lada

IMG_9545.jpeg