SEXY buttons

inter

Pionier e-mobilności
Tesla to już ogarnęła - każdy profil kierowcy może mieć swoje i dywidualne ustawienia, w tym fotela.
Chodzi mu o fotel pasażera. A tego nie mozna ustawic z apki.

inter

Pionier e-mobilności
Czyli nie da się tego zrobić również z appki S3XY?
Nie. Bo w s3xy, nie ma profilu kierowcy. Pisz to Elona może sie zlituje.

TomRS

Pionier e-mobilności
1. Bimbolenia przy wyłączaniu/włączaniu AP nie da się wyłączyć, Joe mode jedynie trochę to ścisza.
2. Parowanie zadziałało mi ok, więc tu nic nie poradzę - spróbowałbym restartu.

Pojeździłem trochę z tym "nowym" autopilotem - pomijając bimbolenie, to teraz działa to już naprawdę sensownie z ta automatyczną aktywacją po zmianie pasa. Szkoda, że w standardzie tego Tesla nie oferuje.
Parowanie powiodło się po resecie Commandera do ustawień fabrycznych, teraz działa wszystko (chyba ;) )
Ale pojawił się nowy problem - mianowicie, widzę teraz informacje którymi sobie wcześniej głowy nie zaprzątałem ;) Np degradację baterii trakcyjnej - 1,8%. I oczywiście wątpliwości - czy to nie za dużo ??? ;)
Albo napięcie niezbalansowania ogniw (tak to się chyba nazywa) - waha się pomiędzy 2-6 mV. Temperatura baterii, to akurat fajne, generalnie jest sporo chłodniejsza niż mi się wydawało - dziś rano podczas jazdy do pracy 17-18 stopni przy temperaturze otoczenia 9 stopni. Generalnie to za dużo się na to gapię ;) Ale wiem, że za kilka dni mi przejdzie, pewnie nawet nie będę specjalnie odpalał tego dashboarda ;) Podsumowując - wg mnie dla samego usprawnienia działania autopilota warto kupić tego commandera.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Pojeździłem trochę z tym "nowym" autopilotem - pomijając bimbolenie, to teraz działa to już naprawdę sensownie z ta automatyczną aktywacją po zmianie pasa. Szkoda, że w standardzie tego Tesla nie oferuje.
Oferuje w EAP i FSD :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie. Bo w s3xy, nie ma profilu kierowcy. Pisz to Elona może sie zlituje.
Da,sie z sexy apki jak połączysz ją z chmurą i pozwolisz Tesli na to jako aplikacji z zewnątrz
Mozna wtedy albo z apki S3xy po LTE albo z przycisków i apki po BT lub wifi

Dla mnie to sensu nie ma ale przesuwanie fotela mam i w przycisku i na ekranie dodatkowego smartfona