Magazyn energii ze starej baterii.

poochaty

Posiadacz elektryka

Co myślicie o tym? Chcę zrobić trochę wywiad co do cen zestawów na norweskich szrotach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Trochę off .
Jest fajny myk, o ile to dobrze rozumiem , że dotację mona dostać na fotowoltaikę też z magazynem ciepła . Czyli wg mnie wystarczy 300l ? Czy 1000 litorwy zbiornik ?

daniel

Señor Meme Officer
Trochę off .
Jest fajny myk, o ile to dobrze rozumiem , że dotację mona dostać na fotowoltaikę też z magazynem ciepła . Czyli wg mnie wystarczy 300l ? Czy 1000 litorwy zbiornik ?
Wystarczy 100 20 litrów.

1728975287806.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja pie...powinni napisać 30 grzanych piw minimum.Nie kumam toku myślenia tych mózgowców. To takie prawo jak znak ograniczenia prędkości do 20km/h - działa tylko w wyobraźni

daniel

Señor Meme Officer
Ja pie...powinni napisać 30 grzanych piw minimum.Nie kumam toku myślenia tych mózgowców. To takie prawo jak znak ograniczenia prędkości do 20km/h - działa tylko w wyobraźni
Zakładając wejście wody 10 stopni i docelową temperaturę 70 to jest 1,4 kWh energii. Not great, not terrible, ale raczej każdy ma większy zbiornik na potrzeby domowe, a to jest minimalna objętość.

Bronek

Pionier e-mobilności
To juz sobie mogli to odpuścić. Kanister metalowy po ruskich z grzałką z targu staroci im wstawię :).
Takie pseudo zasady
pS Polityk w TV powie preferujemy MAGAZYNY ENERGII

Last edited: