e-C3 trafia do salonów

chess_m

Posiadacz elektryka
Godzinę temu dzwonili do mnie z lokalnego salonu Citroena (Rybnik), że własnie przyjechał do nich pierwszy egzemplarz.
Niedługo może nawet jedzić jako demo. Tak że tego ...

KrzysztofFly

Moderator
Godzinę temu dzwonili do mnie z lokalnego salonu Citroena (Rybnik), że własnie przyjechał do nich pierwszy egzemplarz.
No to trochę czasu im zeszło ;) od premiery w grudniu 2023. Sam kiedyś pisałeś, że trzeba poczekać do wiosny aby go zobaczyć i się nim przejechać ;), a tu mamy już prawie połowę jesieni.

solik

Pionier e-mobilności
pewnie dodatkowo costam w sofcie bedzie niedorobione i bedzie aktualizacja kiedystam tak jak ja we fiacie po 2 latach dostalem OTA ktore mi zmniejszylo czcionki w Carplay 😆

chess_m

Posiadacz elektryka
No to trochę czasu im zeszło ;) od premiery w grudniu 2023. Sam kiedyś pisałeś, że trzeba poczekać do wiosny aby go zobaczyć i się nim przejechać ;), a tu mamy już prawie połowę jesieni.
Fakt. I jak to wierzyć zapewnieniom takiej poważnej firmy :)

Ev3

Pionier e-mobilności
Rok opóźnienia.
Przez ten czas zdążyłem zrobić zakupy u konkurencji.

chess_m

Posiadacz elektryka
Rok opóźnienia.
Przez ten czas zdążyłem zrobić zakupy u konkurencji.
Ja też ;)
Chociaż auto mi się podobało. Pewnie, z sentymentu, przejadę się je przynajmniej platonicznie obejrzeć.
Sentyment do auta ale i dealera. Kilkanaście lat jeździliśmy peugeoutami. Wszystkie kupowaliśmy, serwisowaliśmy a większość nawet sprzedaliśmy u nich ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja też ;)
Chociaż auto mi się podobało.
Mam tak samo, wolałbym kupić podstawowego e-C3, a nie Springi.
Ale nie dali wyboru.
BTW: ceny zapowiadane utrzymali, czy razem z opóźnieniem, podrożało?

PaRa

Zadomawiam się
Czy benzynowe auto różni się od elektrycznego ?

Chcę pokazać żonie a salon ma tylko benzynę.

chess_m

Posiadacz elektryka
Właś
Mam tak samo, wolałbym kupić podstawowego e-C3, a nie Springi.
Ale nie dali wyboru.
BTW: ceny zapowiadane utrzymali, czy razem z opóźnieniem, podrożało?
chyba nie podrożało. Jesli nie dopłacasz za lakier to cena piniżej 130k dla wersji MAX już ładowarką 11kW i pakietem zimowym
1730284838777.png

chess_m

Posiadacz elektryka
Czy benzynowe auto różni się od elektrycznego ?

Chcę pokazać żonie a salon ma tylko benzynę.
Na ile mogłem to ocenić oglądając go z zewnątrz (stał na placu pod salonem a nie zależało mi aż tak bardzo żeby szukać kogoś kto by mi go otworzył do oblookania) to chyba nie ma specjalnych różnic w stosunku do tego co widziałem na Youtobie.

(pomijając oczywiście pedał sprzęgła i wajchę od zmiany biegów obecne w benzynie).

Tak, że jesli chodzi o ogólne zapoznanie się z autem i sprawdzenie czy się podoba czy wręcz przeciwnie
to można się wybrać. Oczywiście najlepiej by było gdyby mieli elektryka i to dostępnego do jazd demo :)

Nawiasem mówiąc to ciekawe że pan z salonu dzwonił do mnie nawiązując do mojego zainteresowania e-C3
w przeszłości i informując, że "wreszcie do nas przyjechał i będzie można obejrzeć" ale nie wspomniał, że przyjechała ale wersja benzynowa ;)