Juniper - czy warto czekać?

eimi

Pionier e-mobilności
Był u mnie ostatnio mobiliny, to mówi że TMY cały czas ma zmiany. Electric viking wspominał że przydałyby się podwójne szyby z tyłu - przecież w TMY już takie są od jakiegoś czasu. HW4 chyba jakoś od połowy 2024. Dodatkowe wyciszenia, np. plastikowe nadkola z dodatkowymi wyciszeniami. Tył też konstrukcyjnie podobno zmieniony jakiś czas temu - całe odlewy z alluminium. Model 2024 jest o niebo cichszy i bardziej komfortowy od 2022 (nie mam porównania do 2023).

Jeżeli będzie taki przód jak na renderach no to w EU będzie się wyróżniał jakiś czas, na pewno będzie to lepiej wyglądało niż ten kicz w VW ale i tak szybko się opatrzy. Boki auta zupełnie nie pasują do tego futurystycznego przodu, lifting wygląda na niedokończony. I pewnie tak będzie, bo będzie to konsekwentne z cyber trackiem i robo taxi. Tył jeszcze gorzej, bo zachowali lampy z TM3 HL i dodali tylko belkę między nimi. Mam mieszane uczucia, poczekajmy na oficjalne zdjęcia.

Last edited:

Przemekc1

Fachowiec
Model Tesli z drobnymi zmianami ciągle ma na pewno bardzo dużo plusów i sprawdza się w sytuacji gdy szukamy nowych klientów, ale jednak zostaje minus pewien, czyli znudzenie samochodem.
Trudno będzie namówić właściciela obecnego samochodu, który kupił go te 2-3 lat temu na wymianę na nowszy model jeżeli nie zobaczy on dużych zmian (nawet jeśli pod spodem cały czas się coś poprawia), również z wyglądu. Pewnie z tego powodu Tesla zdecydowała się na Highlanda żeby zaznaczyć, że to zmiana jest jednak konkretna i starzy właściciele również mogą zdecydować się na wymianę.

eimi

Pionier e-mobilności
Przecież to zwykły Y I zestaw z Ali na tylny light bar I plakietka plaid też z ali

To chyba w ogóle nawet 3 a nie Y..

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Jako Pionier e-mobilności powinieneś odróżniać takie fejki od prawdy
na swoje usprawiedliwienie napiszę: nie mam Tesli i dopiero się zapoznaję z tym wynalazkiem ;) ale liczę na Juniper, chociaż teraz jest sporo przecen i wyprzedaży i można kupić coś bardziej kompaktowego za sporo niższą cenę. poza tym chińczyki kuszą nowościami. można zwariować z tą Teslą ;)