Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Maruda

Zadomawiam się
Jak sprawa wygląda przy nowej polisie OC/AC wznowienie po roku? Fundusz sam się odzywa czy trzeba bez wezwania do nich na mejla nową polisę wysłać? Ktos ma doświadczenie z ostatnich miesięcy z tym?
Ja na tego maila podanego w umowie wysłałem wznowienie w tytule podałem numer umowy. Nikt się do mnie nie odezwał do tej pory a robiłem to w maju. Tak samo chyba będzie trzeba na koniec tyle że nie z polisa a kwitem z przebiegiem... (pewnie ten wydruk z historią pojazdu co przy podpisywaniu).

ArturKorzen

Zadomawiam się
Ja na tego maila podanego w umowie wysłałem wznowienie w tytule podałem numer umowy. Nikt się do mnie nie odezwał do tej pory a robiłem to w maju. Tak samo chyba będzie trzeba na koniec tyle że nie z polisa a kwitem z przebiegiem... (pewnie ten wydruk z historią pojazdu co przy podpisywaniu).
Ok, dzięki, ja zrobiłem tak samo i cisza od końca czerwca. A dzisiaj dostałem mejla (wygenerowanego automatycznie) że zbliża się upływ okresu trwałości przedsięwzięcia :D umowa podpisana 31-08-2023, więc dopiero rok minął, więc skąd ten zbliżający się termin okresu trwałości?? Jeszcze rok...

Ev3

Pionier e-mobilności
Ok, dzięki, ja zrobiłem tak samo i cisza od końca czerwca. A dzisiaj dostałem mejla (wygenerowanego automatycznie) że zbliża się upływ okresu trwałości przedsięwzięcia :D umowa podpisana 31-08-2023, więc dopiero rok minął, więc skąd ten zbliżający się termin okresu trwałości?? Jeszcze rok...
Wysłali wszystkim.
Ja mam 2 auta z tego roku i też dostałem.

KrzysztofFly

Moderator
A jaką masz datę zakupu samochodu? Bo okres trwałości przedsięwzięcia liczy się od daty zakupu auta, a nie od daty podpisania umowy.

Sventevith

Nowy na Forum
Ja auto kupiłem, 25.03.2023 maila o końcu przedsięwzięcia otrzymałem. Składem wniosek z limitem kilometrów, rozumiem że po przekroczeniu 30k jechać na stacje diagnostyczną aby wbili to do CEPIK.
Jak się rozlicza całe przedsięwzięcie ?

Hall

Zadomawiam się
Cześć.

Może komuś przyda się ta informacja, samochód kupiony ja JDG finansowany ze środków własnych.

2024-07-08 złożenie wniosku
2024-09-04 po pozytywnej ocenie formalnej
2024-10-03 umowa odesłana do uzupełnienia
2024-10-28 umowa podpisana przez fundusz
2024-11-07 umowa podpisana przeze mnie
2024-11-13 mail do funduszu z informacją o cesji ubezpieczenia
2024-11-19 wypłata dotacji

Wiec czasowo nie wygląda to aż tak tragicznie.

Pozdrawiam

nabrU

Moderator