Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

KrzysztofFly

Moderator
Tak.
Realnie po 3 miesiącach od otrzymania dowodu rejestracyjnego stałego masz kasę na koncie.
Sprawdzone empirycznie w tym roku.
No to jeśli tak jest teraz jak piszesz, to jest znaczna poprawa, w stosunku do tego jak było :). W takim układzie obecnie czeka się teraz o rok (dwanaście miesięcy) krócej niż w 2022 i 2023 roku ;).

Marlon

Nowy na Forum
Kupiłem mSzafir i udało mi się podpisać i wysłać przez GWD. Teraz czekam co dalej wymyślą, żeby mnie zniechęcić :)
Cześć, poszedłem za Twoim przykładem i też kupiłem mSzafir. Tylko teraz mam problem, bo nie mogę tego podpisać, dostaję komunikat z GWD, że system nie widzi żadnego certyfikatu i każe mi włożyć kartę do czytnika.. Podpowiesz, jak to zrobiłeś?

eprom

Zadomawiam się
Witam, ja podpisałem umowę na nowe auto elektryczne ze Stellantis, wpłaciłem zaliczkę i mieli mi przysłać wniosek do wypełnienia mój elektryk, minęło ponad 3 tygodnie i cisza, ile czasu czeka się na taki wniosek do wypełnienia?

polaris

Zadomawiam się
Witam, ja podpisałem umowę na nowe auto elektryczne ze Stellantis, wpłaciłem zaliczkę i mieli mi przysłać wniosek do wypełnienia mój elektryk, minęło ponad 3 tygodnie i cisza, ile czasu czeka się na taki wniosek do wypełnienia?
Ta firma chyba tu już cięgi zebrała ale pewnie każdy przypadek jest inny.
Najszybszy wariant to zakup za gotówkę bo sam ogarniasz wniosek i obecnie kasa z dotacji wpada na konto po 3 miesiącach od odebrania twardego dowodu rej. Formalności papierowych też minimum bo auto jest Twoje.

eprom

Zadomawiam się
Ta firma chyba tu już cięgi zebrała ale pewnie każdy przypadek jest inny.
Najszybszy wariant to zakup za gotówkę bo sam ogarniasz wniosek i obecnie kasa z dotacji wpada na konto po 3 miesiącach od odebrania twardego dowodu rej. Formalności papierowych też minimum bo auto jest Twoje.
To najem na 2 lata, jutro zadzwonię do dealera, może oni coś ruszą.

Jusand

Posiadacz elektryka
Cześć, poszedłem za Twoim przykładem i też kupiłem mSzafir. Tylko teraz mam problem, bo nie mogę tego podpisać, dostaję komunikat z GWD, że system nie widzi żadnego certyfikatu i każe mi włożyć kartę do czytnika.. Podpowiesz, jak to zrobiłeś?
Trzeba zainstalować program na kompie. Gdzieś na stronie mszafir jest instrukcja.
Screenshot_20240806_222508_Messenger.jpg

Ev3

Pionier e-mobilności
Co prawda nie korzystałem z Szafira, tylko czegoś co działa analogicznie, ale miałem ten sam problem.
Rozwiązałem go wspólnie z funduszem, robi się to tak:

1. Ściągasz umowę do pliku, do podpisania w pdf.
2. Potem normalnie podpisujesz jak każdy inny dokument pdf.
3. Na końcu odsyłasz im mailem.

Działa, podpisałem tak, dostałem przelewy.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie ten wątek.
Do leasingów jest inny.