Finansowanie 0.99%

Jusand

Posiadacz elektryka
Brał ktoś to finansowanie 0,99%? Santander Consumer Multirent ma tragiczne opinie, ale "darmowy" kredyt kusi niesamowicie. Brał ktoś u nich? Jak wygląda AC i GAP (może to na tym sobie odbijają marżę)
Ja mam u nich już czwarty leasing i generalnie nie ma się do czego przyczepić. Ja brałem finansowanie 1,99 te wcześniejsze niby gap był wymagany u nich droższy ale miałem kontakt do człowieka z leasingu który umiał i chciał to obejść. Tak więc mam gap jednorazowy płatny z góry około 50% tańszy. Mogę podesłać ci namiary na gościa który jest z Gdańska. A ubezpieczenie mam od nich bo było w miarę konkurencyjne.

kubens

Zadomawiam się
Ja mam u nich już czwarty leasing i generalnie nie ma się do czego przyczepić. Ja brałem finansowanie 1,99 te wcześniejsze niby gap był wymagany u nich droższy ale miałem kontakt do człowieka z leasingu który umiał i chciał to obejść. Tak więc mam gap jednorazowy płatny z góry około 50% tańszy. Mogę podesłać ci namiary na gościa który jest z Gdańska. A ubezpieczenie mam od nich bo było w miarę konkurencyjne.
O, ja jestem z Gdanska. Daj proszę znać na priv

pmlody

Pionier e-mobilności
Brał ktoś to finansowanie 0,99%? Santander Consumer Multirent ma tragiczne opinie, ale "darmowy" kredyt kusi niesamowicie. Brał ktoś u nich? Jak wygląda AC i GAP (może to na tym sobie odbijają marżę)
Ja, realnie wychodzi z GAP ok. 1.5%

pmlody

Pionier e-mobilności
Czyli brałeś GAP I i AC z ich oferty po prostu? Jakieś niespodzianki w czasie trwania umowy?
Gap. OC, ac każdy ma inne przecież :)
Niespodzianki to powiem ci za jakiś , leasing brałem na początku listopada. Całość, od zamówienia do odbioru 4 dni, umowa podpisana podpisem elektronicznym z banku.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja poprzedni samochód miałem z SCM. Zero problemów, likwidacja szkód ok, brak dodatkowych dziwnych opłat. Nie mam do czego się przyczepić. Ale może dlatego, że płaciłem zawsze w terminie, nie dostawałem mandatów etc.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja poprzedni samochód miałem z SCM. Zero problemów, likwidacja szkód ok, brak dodatkowych dziwnych opłat. Nie mam do czego się przyczepić. Ale może dlatego, że płaciłem zawsze w terminie, nie dostawałem mandatów etc.
Z dziwnych praktyk leasingów: Santander (ten nie multirent) zablokował mi VIN przy ofercie na polisę na przyszły rok. I chamsko się tłumaczyli, że to nie oni, tylko firma ubezpieczeniowa. A tak, jak płacisz w terminie i nie kombinujesz, to nie widzę różnic między różnymi firmami :D

wojtkow

Pionier e-mobilności
Dobre :). No to SCM tego nie robił: przez pierwsze dwa lata korzystałem z ich oferty polis ale potem już wybierałem własne, bo mi wychodziło taniej. Tylko informowałem ich wcześniej (30 dni przed końcem).

pmlody

Pionier e-mobilności
Dobre :). No to SCM tego nie robił: przez pierwsze dwa lata korzystałem z ich oferty polis ale potem już wybierałem własne, bo mi wychodziło taniej. Tylko informowałem ich wcześniej (30 dni przed końcem).
No i dlatego tamten Santander jest u mnie na czarnej liście ;)
SCM ma pierwszy rok za free drugi chyba 250? przy obcej polisie, wiec bardzo fajnie.