TESLA AKTUALIZACJE

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak niby miałby samochód ogarnąć dwie godziny graniczne oraz limit ładowania?
Leaf ogarnia.
Od-do x2 plus oba timery ustawiane na poszczególne dni
I do tego opcja czy full bateria jest priorytetem
Plus, czy timery obowiązują tylko w domu.
Wszystkie ustawienia niezależne. Godziny, minuty dni...
Prosto i jasno.. Co oczywiście nie usprawiedliwia ze Leaf nie ma ustawiania poziomu i apka jest do dupy
Limit jest priorytetem, chyba że jak w Nissanie ignoruje to odpowiedni wybór.
Tesla nie przewiduje a Nissan przypadkowo tak, że u nas mamy dwa okresy taniego prądu
Tesla mogła by zrobić tak jak Nissan plus ekstra opcja z przygotowaniem do jazdy.
Ale... Teraz jest badziew jakiego dawno nie było. Nie wiem co Ustawiam apką i jak zareaguje samochód. Trzeba sprawdzać co tam się ustawiło.

Ps jak zwykle poprawią spoko

Last edited:

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
No jak, normalnie. Ładuj od godziny a do godziny b z prądem xA jeśli osiągniesz limit ładowania to fajnie jeśli nie to kończysz o godzinie b.
W takim scenariuszu zbyt łatwo obudzić się z ręką w nocniku niewystarczającym naładowaniem, co jest większym utrapieniem, niż okazjonalne ładowanie przez chwilę na taryfie dziennej

slaveq

Pionier e-mobilności
No oczywiście, że się może taki scenariusz zdarzyć ale wg mnie powinny być trzy opcje:
1) rozpocznij ładowanie o ...
2) zakończ ładowanie o ...
3) ładuj od a-z

Plus godzina przygotowania niezależna od ladowania.Kazdy sobie wtedy ustawi co będzie chciał. Nikt nie powiedział, że bardziej elastyczne opcje nie powodują że sobie można zrobić krzywdę.

pawlaczynski

Fachowiec
W takim scenariuszu zbyt łatwo obudzić się z ręką w nocniku niewystarczającym naładowaniem, co jest większym utrapieniem, niż okazjonalne ładowanie przez chwilę na taryfie dziennej
Ale to ja chcę decydować kiedy i jak ładuję i jak koledzy napisali, byłoby to łatwe do ogarnięcia (Nissan ogarną …)

Bronek

Pionier e-mobilności
Na androidzie poo 100 tym klikaniu USTAWIŁEM KONIEC CZASU DROGIEGO I WYJAZD NA 8.00
niestety planowanie gdybym chciał ustawić wraca uparcie na 00.00 i dupa
Raz mi się udało potem zdechło

To, że nie działa to pies to... Ale brak pewności co tam zostało przekazane do auta CZYNI ŁADOWANIE ZDALNE nieprzydatnym