TESLA - ciekawostki

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Do Tesla destination charger zawsze podchodzilem na zasadzie, ze ladowanie moze byc darmowe, a nie, ze na pewno bedzie darmowe. Przykladowo w restauracji, ktora czasem odwiedzam, laduje auto za darmo. Nie mialem okazji sprawdzic czy trzeba placic w hotelu czy pensjonacie.

blazej

Pionier e-mobilności
No tak to wygląda. Ale kiedy trzy razy z rzędu piszesz wiadomość typu:
1732707031165.png
Następnie w hotelu chcą Cię skasować za 200 zł +, znów się przypominam i dopiero ostatecznie masz ładowanie w cenie, to zaczynasz się zastanawiać, czy aby na pewno obsługa hotelu to ogarnia. Nie wiem, jak to jest regulowane. Piszę z własnego doświadczenia, że wcześniej normalnie nawet nie pytałem tylko płaciłem (w tym raz w tym samym hotelu, co teraz już miałem w cenie parkingu), a teraz mam czwarty wyjazd i czwarty raz mam ładowanie w cenie parkingu.

blazej

Pionier e-mobilności
Nie wiem, spytaj obsługi hotelu, która mnie za to ładowanie ostatecznie nie kasowała. Nie ja ustalam reguły. Ja tylko korzystam z usług oferowanych przez hotel. W żadnym z nich nie było napisane, że ładowanie jest za darmo. W każdym z nich ostatecznie było w cenie (i tak drogiego, bo 80 zł +) parkingu.

daniel

Señor Meme Officer
Hotel kupił w Tesli wallboxy, zapłacił za instalację, płaci za prąd do nich a Ty myślisz, że powinieneś mieć ładowanko za darmo bo przyjechałeś Teslą? Gdzie tu logika?
Nie jestem pewien czy hotel kupuje. W pierwszym hotelu w Polsce to Tesla sponsorowała. Nie wiem jak to teraz wygląda.

Z tego co czytam to zazwyczaj ładowanie jest darmowe pod warunkiem wykupienia jakiejś usługi - jedzenia, noclegu itp, ale nie ma tego nigdzie zapisanego z tego co znalazłem.

macinowa

Posiadacz elektryka
Nie jestem pewien czy hotel kupuje. W pierwszym hotelu w Polsce to Tesla sponsorowała. Nie wiem jak to teraz wygląda.

Z tego co czytam to zazwyczaj ładowanie jest darmowe pod warunkiem wykupienia jakiejś usługi - jedzenia, noclegu itp, ale nie ma tego nigdzie zapisanego z tego co znalazłem.
To co opisujecie to nie jest darmowe - to jest zapłacone przez Was w pakiecie z innymi rzeczami.

blazej

Pionier e-mobilności
A przynajmniej tak mi się wydaje - w trzech ostatnich przypadkach chcieli mnie skasować za ładowanie dodatkowe 120-140 zł, ale jak zaczynałem dyskusję, to coś tam sprawdzali i nagle ładowanie było w cenie parkingu.
Wyraźnie napisałem, że jest w cenie parkingu. Jeżeli jesteś już gościem hotelu, to jest ono darmowe, ponieważ każdy inny gość hotelu normalnie płaci za parking i hotel tyle samo, a Ty masz dodatkowo możliwość podładowania samochodu.