2024.44

lvlthn

Pionier e-mobilności
Czy ktoś dostał update kto ma Tesla z Intelem i potwierdzi, że rzeczywiście poprawiło się odświeżanie i jakość animacji na ekranie? :unsure:
Mogę sprawdzić wieczorem.

zlp

Pionier e-mobilności
W tym sofcie w menu ma się pojawić podgrzewanie portu ładowania, nie do końca rozumiem: Baterii też?

lvlthn

Pionier e-mobilności
W tym sofcie w menu ma się pojawić podgrzewanie portu ładowania, nie do końca rozumiem: Baterii też?
Nie, tylko portu ładowania.

Jeśli włączysz grzanie szyby tylnej to też włącza się podgrzewanie portu ładowania
Natomiast jak włączysz defrost przedniej, to uruchamia się tez podgrzewanie lusterek bocznych.

slaveq

Pionier e-mobilności

Jeśli włączysz grzanie szyby tylnej to też włącza się podgrzewanie portu ładowania
Natomiast jak włączysz defrost przedniej, to uruchamia się tez podgrzewanie lusterek bocznych.
A ja czekam na serwis podrzewania kamery przedniej :(. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to potrafi być upierdliwe. Nagle automatyczne kierunki się nie wyłączają same, nie wykrywa innych aut, przestaje działać tempomat i światła matrycowe i wycieraczki automatyczne. Masakra. Mam nadzieję, że to tylko jakiś wypięty kabelek po drodze.

piotrazz

Posiadacz elektryka

W TMY mam już nowy update, ale nie ma tego w menu serwisowym. Może ten komentarz Tesli odnośnie wybranych krajów/„colder areas”, to oznacza, że jest to dedykowane dla krajów pewnie skandynawskich. Szkoda…

pawlaczynski

Fachowiec
Zauważyliście że po którymś z ostatnich updatów zmieniło się coś w nawigacji? Wcześniej, jak miałem w nawigacji dwa cele, to po zbliżeniu się do pierwszego nawigacja przełączała się na kolejny. Ewentualnie parował się guzik “kontynuuj podróż “. Teraz tego nie ma i ręcznie muszę edytować trasę, usuwając cel do którego właśnie dojechałem.

ciastek

Pionier e-mobilności
Grzanie lusterek włącza się po włączeniu podgrzewania tylnej szyby lub podczas przygotowania pojazdu.
Może włącza się też przy włączeniu odmrażania przedniej szyby. Wątpię. Podlinkowany przez notateslaapp starszy wpis mówi tylko o tylnej szybie.

EDIT: Sprawdziłem. Włączenie odmrażania przedniej szyby nie włącza podgrzewania lusterek. 2021Q4 TM3LR, ten model nie miał jeszcze podgrzewanych miejsc postojowych wycieraczek przedniej szyby.

Last edited:

termipl

Nowy na Forum
U mnie wczoraj wieczorem była instalacja i auto nie poszło spać…
U mnie jeszcze niemam aktualizacji a codziennie około 21.40 sprawdza czy się pojawiła ale nadal nic jestem bardzo ciekaw wszystkich funkcji które zostały dodane w nowym sofcie ja narazie walczę z problemami z zawieszeniem tesla ząbki już kilka razy do tematu podchodziły wymieniali wachacze teraz nasmarowali półosie bo strzelał podczas ruszania jestem ciekaw czy inni którzy mają TMY Performance też mają problem z zawieszeniem... pozdrawiam