TESLA - ciekawostki

chewbacca

Posiadacz elektryka
To co opisujecie to nie jest darmowe - to jest zapłacone przez Was w pakiecie z innymi rzeczami.
bosz... w taki sposób podchodząc do tematu to nic nie jest darmowe, nawet powietrze którym oddychasz. @blazej chodzi o to, że nie płacisz za to nic w porównaniu do sytuacji, w której byś przyszedł do tego hotelu/restauracji na pieszo albo przyjechał sadzomiotem.

macinowa

Posiadacz elektryka
Nie jestem pewien czy hotel kupuje. W pierwszym hotelu w Polsce to Tesla sponsorowała. Nie wiem jak to teraz wygląda.

Z tego co czytam to zazwyczaj ładowanie jest darmowe pod warunkiem wykupienia jakiejś usługi - jedzenia, noclegu itp, ale nie ma tego nigdzie zapisanego z tego co znalazłem.

Ta stronka z 2017 roku to takie "przed Chrystusem" w temacie ładowania aut. Wtedy rzeczywiście mogłeś się ładować za darmo w wielu miejscach. A dziś jakby kogoś to interesowało - taka jest procedura instalacji Tesla Destination Charger - https://www.tesla.com/support/charging/commercial

daniel

Señor Meme Officer

macinowa

Posiadacz elektryka
bosz... w taki sposób podchodząc do tematu to nic nie jest darmowe, nawet powietrze którym oddychasz. @blazej chodzi o to, że nie płacisz za to nic w porównaniu do sytuacji, w której byś przyszedł do tego hotelu/restauracji na pieszo albo przyjechał sadzomiotem.
powietrze darmowe? optymista

pmlody

Pionier e-mobilności
powietrze darmowe? optymista

Przecież w miejscowościach turystycznych już od dawna się płaci opłatę klimatyczną czy jak to się tam nazywa 🤔

macinowa

Posiadacz elektryka
Przecież w miejscowościach turystycznych już od dawna się płaci opłatę klimatyczną czy jak to się tam nazywa 🤔
zgadza się, ale we wszystkich znanych mi przypadkach to jest powiązane z noclegiem i opłata pobierana jest przez hotelarza - większość ludzi o tym nawet nie wie że 3pln/osobę były doliczone do pobytu. Tutaj masz sytuacje że za daleko poszedłeś plażą na zachód i musisz zapłacić.

daniel

Señor Meme Officer
Jak dobrze pamiętam jeden turysta z Krakowa sądził się z hotelarzem z Zakopanego o ta opłatę i wygrał. Oddali mu mmmmm jakieś 15 zł klimatycznego a sprawa trwała ze 3 lata.
Też to pamiętam. Argumetnacja była taka, że były przekroczone normy zanieczyszczenia powietrza.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dziasiaj spałem z dwoma kotami i psem...Pojadły wieczorem wołowinki ... Stworzyły bardzo gęstą atmosferę. No nie powiem, mały wklad też miałem
Z chęcią bym zapłacił za świeże powietrze.