Łukasz Rutkowski

Nowy na Forum
Dzień dobry wszystkim, Renault Zoe to mój pierwszy elektryk, samochodzik jest pierwszej generacji z 2018r z małym przebiegiem, bateria 41kw. Czy faktycznie działa tak słabo ogrzewanie w tych samochodach. Półtorej godziny na chodzie i nie potrafi zagrzać kabiny do 22 stopni.

adamusek

Posiadacz elektryka
czesc
sprawdz poziom czynnika, klimatyzacja dobrze chłodzi ?
możńa poczytać
W Zoe podoba mi się moc ładowania zwłaszcza te wersje z AC 41kw ech ;)

Łukasz Rutkowski

Nowy na Forum
czesc
sprawdz poziom czynnika, klimatyzacja dobrze chłodzi ?
możńa poczytać
W Zoe podoba mi się moc ładowania zwłaszcza te wersje z AC 41kw ech ;)
Sprawdziłem zaworki klimatyzacji, jeden okazał się nieszczelny. Podjechałem do pobliskiej stacji serwisu klimatyzacji, wymienili zaworek i uzupełnili czynnik. Niestety przez kratki leci ledwo wyczuwalne na ręce ciepło. W poniedziałek lub wtorek jestem umówiony do elektryka.

adamusek

Posiadacz elektryka
może wentylator pompy ciepła słabo działa skoro klima chodzi OK, ew pozostaje polecany serwis upartryka, skad jestes ?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Może przycięła się klapka odcinająca zimne powietrze?. Być może pompa wyrabia się właściwie ale ciepłe jest niepotrzebnie mieszane z zimnym. Próbowałeś pomanewrowac od bandy do bandy temperaturami żeby te klapki solidnie się poruszały?

Łukasz Rutkowski

Nowy na Forum
Może przycięła się klapka odcinająca zimne powietrze?. Być może pompa wyrabia się właściwie ale ciepłe jest niepotrzebnie mieszane z zimnym. Próbowałeś pomanewrowac od bandy do bandy temperaturami żeby te klapki solidnie się poruszały?
Piejar próbowałem, efekt żaden. Jak ogarnę elektryka to dam znać