Łukasz Rutkowski

Nowy na Forum
Witam i co z tym ogrzewaniem bo u mnie też słabiutko ale poza tym spoko auto mamm od kwietnia i jestem zadowolony aco do ogrzewania to wałsnie wymieniłem pompę ciepła chłodnice i osuszacz oraz wyczyściłem cały obieg i dalej słabo
Autko jest w dalszym ciągu diagnozowane, natomiast kolega Misiek wrzucił screeny za co bardzo dziękuję, i z tego co widzę to wiele parametrów się różni porównując do mojego samochodu. Engine fan speed jest cały czas na 5%, pressure jest na stałym poziomie 4bar oraz nie pokazuje takiej grafiki kolorowej na wyższym wykresie.

daniel

Señor Meme Officer
Samochód naprawiony, winna była za usterkę pompa ciepła. Mechanik zamówił jedną, okazała się nie sprawna. Druga, nowa tym razem pompa zadziałała od razu, gaz uzupełniony.
Temat uważam za zamknięty
Ciekawi mnie ile kosztowała diagnoza i naprawa?
Chciałbym rodziców naciągnąć na starszego elektryka, ale dobrze by było wiedzieć w co można się władować. Zresztą moja pompa w Tesli też na początku hałasowała ostro. Teraz się jakby uspokoiła, odpukać.

Misiek

Zadomawiam się
W moim aucie sprężarkę słychać z daleka. Podobno taka ich uroda? W lecie gdy działa chłodzenie ludzie dziwią się co tak hałasuje w aucie elektrycznym.

vwir

Pionier e-mobilności
W moim aucie sprężarkę słychać z daleka. Podobno taka ich uroda? W lecie gdy działa chłodzenie ludzie dziwią się co tak hałasuje w aucie elektrycznym.
Różne już słyszałem, głośniejsze i cichsze, począwszy od ZE20 poprzez ZE40 aż do ZE50. Nie ma reguły. Generalnie te sprężarki są kiepskiej jakości i zdarzają się im usterki. Kupno używki to loteria, mimo wszystko warto kupić nową (oryginał Renault to około 2300-2400PLN i spokój na lata). Hałas potrafi też powodować zbyt mała lub zbyt duża ilość czynnika. Ma być tyle ile ma być.

Tutaj filmik z wymiany:

Łukasz Rutkowski

Nowy na Forum
Ciekawi mnie ile kosztowała diagnoza i naprawa?
Chciałbym rodziców naciągnąć na starszego elektryka, ale dobrze by było wiedzieć w co można się władować. Zresztą moja pompa w Tesli też na początku hałasowała ostro. Teraz się jakby uspokoiła, odpukać.
Pompa 1700, nabicie gazu z wymianą zaworka 910, robota 500