[eMIT] Elektryki nie nadają się do jazdy zimą - wyjaśniamy

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Nieraz robiłem ok 1000km przez Polskę A2, A1 S8 i razem z 2 spotkaniami po 1h mieściłem się ok 10h jeszcze z lunchem. Wawa - Gorzów Wielk - Zielona Góra - Wawa.
Ale to chyba nie jest powód do chwalenia się? Odliczając 2,5 h na dwa spotaknia i lunch, to wychodzi średnia ponad 130 km/h. To trzeba zapierniczać ze 160 km/h, albo i więcej, aby taką średnią wyciągnąć.

daniel

Señor Meme Officer
Ale to chyba nie jest powód do chwalenia się? Odliczając 2,5 h na dwa spotaknia i lunch, to wychodzi średnia ponad 130 km/h. To trzeba zapierniczać ze 160 km/h, albo i więcej, aby taką średnią wyciągnąć.
No dlatego w Polsce się da, bo nie ma policji.

cooler

Pionier e-mobilności
No dlatego w Polsce się da, bo nie ma policji.
Tak sobie gdakajcie, wielokrotnie jadąc zgodnie z przepisami autostradą równo 140 GPS miałem średnią ponad 130km/h, Autostrada A1:
1733131122801.png

1733131213624.png

KrzysztofFly

Moderator
Tak sobie gdakajcie, wielokrotnie jadąc zgodnie z przepisami autostradą równo 140 GPS miałem średnią ponad 130km/h, Autostrada A1:
View attachment 22457
View attachment 22458
Na A1 to się da zrobić, na A2 nierealne. Ja dzisiaj rano jechałem A1, na odcinku Nowe Marzy - Łódź cały czas z prędkością 140 wg GPS, praktycznie nie musiałem zwolnić ani razu, a wyprzedziły mnie może cztery samochody. Od Łodzi do Warszawy, już tak różowo nie wyglądało 😉.

daniel

Señor Meme Officer
Na A1 to się da zrobić, na A2 nierealne. Ja dzisiaj rano jechałem A1, na odcinku Nowe Marzy - Łódź cały czas z prędkością 140 wg GPS, praktycznie nie musiałem zwolnić ani razu, a wyprzedziły mnie może cztery samochody. Od Łodzi do Warszawy, już tak różowo nie wyglądało 😉.
Bo śpisz w nocy, a nie w dzień. Zobacz, że cooler jechał po 22.

macinowa

Posiadacz elektryka
Co Ty tu wrzucasz: jakieś boczne ścieżki do Krosna... zrób A1 od początku do końca a potem pojedź A4
Też Ci mogę wyznaczyć te 930km jakimiś country roads w UK i urlopu Ci nie starczy tego przejechać.

Nieraz robiłem ok 1000km przez Polskę A2, A1 S8 i razem z 2 spotkaniami po 1h mieściłem się ok 10h jeszcze z lunchem. Wawa - Gorzów Wielk - Zielona Góra - Wawa.

View attachment 22330
Ja wierzę coolerowi, że zrobił to, jak mówi "nieraz" i to zgodnie z przepisami. W nocy jest mały ruch i mógł cisnąć po limitach. Pierwsze spotkanie koło północy, potem lunch ok 0300. Po posileniu się i odpoczynku drugie spotkanie ok 0500 (nad ranem testosteron najwyższy) i do domu. Cool.

KrzysztofFly

Moderator
Bo śpisz w nocy, a nie w dzień. Zobacz, że cooler jechał po 22.
W sumie jechałem nad ranem, tym razem pojechałem Stelvio więc nie musiałem po drodze się ładować, różnica taka, że przejechałem 380km, co kosztowało mnie 275zł.