Ogólnie przez długi czas nie są podładowywane. A dla aku to śmierć - kiedyś na jednym z moich aut była nalepka, że jeśli auto nie będzie używane przez 2 tyg. to należy odłączyć klemę.. żeby akumulatora nie wyssało.Moim zdaniem problem wynika z tego ze auta stoja na klaszie celnym po dlugiej podróży morskiej i aku ołowiowe sa nie ładowalne.
Jak dzwoniłem jakieś niecałe 2 tyg. temu, to mi sprzedawca powiedział, że ktoś wrzucił granat w szamboA wracając do początku wątku, jak Kia zareagowała na brak pompy ciepła?
Pewnie beda przeciagac az sprawa przycichnie... powiedz zeby wymienili ci to na cos... moze na kW na ładowarkach GW ? to bedziesz jezdzic kilka lat w trasy za friko...Jak dzwoniłem jakieś niecałe 2 tyg. temu, to mi sprzedawca powiedział, że ktoś wrzucił granat w szamboczyli wyjaśniają, i nikt nie chce robić za winnego. Jutro zadzwonię (w sprawie aku 12V, bo wygląda na to że trup), to się może przy okazji czegoś nowego dowiem.
Pozdrawiam
Kiedyś widziałem film, w którym 2 e-Niro zrobiły test porównawczy zużycia prundu: jedna miała pompę, druga nie. I wyszło, że pompa ciepła przydatna by była, gdyby w aucie mieszkaćTak. Auto bez pompy pobiera więcej energii, szczególnie w okresie jesiennym i wiosennym. Zimą pompa zaczyna miec za małą sprawność i auto i tak się wspomaga grzałką. Jeśli jeździsz w dalekie trasy gdy jest chłodno to będziesz miał mniejszy zasięg. Gdy jeździsz w dalekie trasy głównie latem to nie zauważysz różnicy.
wlasnie pewnie tam jest ta pompaCoś mi śmierdzi![]()
No to będzie łatwo ją znależć.. podążając za smrodem 🤣wlasnie pewnie tam jest ta pompa![]()