Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

danielm

Pionier e-mobilności
Dzieki za informacje. W kwesti finansowania biore 50/50 gotowka plus kredyt gotowkowy a nie ma samochod zeby wlasnie sie nie bawic w cesje na bank. Czyli reasumujac:kiedy zrobie przelew, dostaje papiery i z tym ide do agenta ubezpieczeniowego, tak?

ja mam tesle na kredyt samochodowy z mbanku. miałem z tym problem bo bank nie chciał zapłacić zanim nie ubezpiecze auta.

marmlo

Zadomawiam się
Sprawdźcie sobie jakie macie kolejki w wydziałach komunikacji. Ja płaciłem gotówką i sam rejestrowałem po przesłaniu papierów przez tesle. U mnie był miesiąc czekania a w mieście obok czeka się 3 miesiące. Nie wiem jak to przy lizingu jest ale pewnie też muszą czekać. Mogłem mieć dwa tygodnie predzej auto ale nie dało się nic przyspieszyć.

slack

Fachowiec
Ja rejestrowalem pod koniec wrzesnia, 0 kolejek, miasto wojewodzkie. Kolejki w tym urzędzie już widziałem spore, mały ruch jest teraz. Może pod koniec grudnia będzie większy.

Szatan

Posiadacz elektryka
Nie wiem jak z leasingiem ale dla osoby prywatnej według Avivy, w dniu kiedy rejestrujemy auto powinnismy je już ubezpieczyć.
Ja ubezpieczyłem dzień później

Sfotek

Posiadacz elektryka
Dzis dostalem telefon z Wawy ze auto stoi na placu, SR+ z bialym wnetrzem zamowiona na poczatku pazdziernika

Zamowienie anulowalem bo wzialem tansza z tranzytu wiec pewnie sie pojawi niedlugo na stronce do odbioru (215k brutto bylo, ciekawe za ile sie pojawi?)

Co ciekawe VIN nadal niewidoczny na stronie ani nigdy nie byl widoczny na monitoringu statkow.
Czy przy anulowniu zamówienia w Polsce - oddają ci 500 pln opłaty rezerwacyjnej ?

solik

Pionier e-mobilności
oddają ci 500 pln opłaty rezerwacyjnej ?
dowiedzialem sie, ze nie

moge jedynie odbior przelozyc ale mi nie zalezy bo to bylo SR+ z cena 209k + 5k tapicerka a drugie wzialem z tranzytu za 199k + 5k tapicerka

po telefonie anulowali moje zamowienie i zniknelo z konta

Sfotek

Posiadacz elektryka
dowiedzialem sie, ze nie

moge jedynie odbior przelozyc ale mi nie zalezy bo to bylo SR+ z cena 209k + 5k tapicerka a drugie wzialem z tranzytu za 199k + 5k tapicerka

po telefonie anulowali moje zamowienie i zniknelo z konta
Dzięki za info... na umowie rezerwacji jest kaluzula dotycząca konsumentów z prawem odstapienia także wolałem się dopytać..
1636099065447.png

solik

Pionier e-mobilności
Hmm, chwileczke

Od 1 stycznia 2021 roku przedsiębiorcy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą zostaną objęci ochroną przewidzianą dla konsumentów, ale tylko w zakresie stosowania klauzul abuzywnych, rękojmi za wady oraz w zakresie prawa odstąpienia od umowy zawartej na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa.