Fajna ta papka na Apple Watcha. Normalnie odblokowuje auta, kiedy aplikacja jest w tle uruchomiona. Można po jej uruchomieniu podstawowe funkcję jednym kliknięciem aktywować. Ja nie jestem zwolennikiem wywalania na tarczę zegarka wszystkiego, tak jak i samych tarcz bardzo zawalonych, więc mi tam nie przeszkadza brak możliwości wyciągnięcia na tarcze funkcji - sam mam czarną tarczę ze wskazówkami i na rogach malutką informację o pogodzie, koło aktywności, sprawdzenie tętna i wcześniej miałem kalkulator, a teraz stan naładowania Tesli. Jak dla mnie wszystko, czego potrzebowałem jest teraz w zegarku.
Nawet nieźle działa to wybieranie biegu podczas manewrowania i jakby lepiej mi zaczęło działać TV przy parkowaniu - specjalnie testowałem i dojeżdża akurat tak, jakbym chciał - nawet przodem. Duża zmiana w moim przypadku, bo wcześniej w garaży podziemnym równie dobrze mogłoby tego nie być - pokazywało, że już uderzyłem, jak było jeszcze z 40 cm, a co gorsza bywało i w drugą stronę: było już 10 cm, a wg TV mogłem jeszcze podjechać.
Pogorszyły się za to wycieraczki - długo już na sucho mi się nie uruchamiały, a teraz znów regularnie mi się potrafią załączyć na dwa maźnięcia bez widocznej przyczyny.
Autopilota na nowym sofcie jeszcze nie testowałem.