Tesla Y Prowadzenie

Hermes

Posiadacz elektryka
Na 2,3 będzie jeszcze "lepiej".
Ale to raczej nie jest dobrze - lepiej zmień opony po prostu na bardziej miękkie a ciśnienie miej jednak prawidłowe. Tak jest dużo bezpieczniej.

eimi

Pionier e-mobilności
Na 2,3 będzie jeszcze "lepiej".
Ale to raczej nie jest dobrze - lepiej zmień opony po prostu na bardziej miękkie a ciśnienie miej jednak prawidłowe. Tak jest dużo bezpieczniej.
Jako ciekawostkę powiem że ciśnienie w nowym elektrycznym Scenicu na kołach 20" i tak samo niskim profilu jest zalecane 2.2 bar. Mam wrażenie że tesla zaleca tak wysokie ciśnienie tylko i wyłącznie dla wykręcenia lepszego WLTP

Hermes

Posiadacz elektryka
Ale to nie ma znaczenia, jakie ciśnienie w innym aucie - w Focusie Mk1 ćwierć wieku temu na tył było to 3,1 atm a tylko niektóre opony można było pompować powyżej 3 atm.
Inne auto to inne auto - porównanie z pupy.

eimi

Pionier e-mobilności
Inne auto to inne auto - porównanie z pupy.
Nie porównanie z pupy bo wagi obu aut są zbliżone, rozkład masy też i rozmiar koła ten sam.

korzonek

Nowy na Forum
Jako OP dodam, że zrobiłem geometrię i wszystko okazało się niestety idealnie. Chyba więc muszę się pogodzić z tym jak Tesla jeździ :/

itguy

Posiadacz elektryka
Jako OP dodam, że zrobiłem geometrię i wszystko okazało się niestety idealnie. Chyba więc muszę się pogodzić z tym jak Tesla jeździ :/
Przejechałeś się już innym egzemplarzem?