Awaria - kamery i inne

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler maczałeś w tem palce?
🤣🤣🤣
O
P.S. chyba kupię lexusa.., 😇
Nie przeczę, mam taką małą satysfakcja w stylu: A nie mówiłem?
Miałem to samo 2 lata temu.
Jak widać z pośpiechu co jakiś czas trafiają im się takie wybrakowane serie. A ponieważ ze wszystkimi awariami jestem pierwszy, to zwykle nie czekam zbyt długo na wymianę bo jeszcze są jakieś części na wymianę.
Nie pocieszę Was, pomału wszystko co miałem odnajduję na tym Forum w sporych ilościach, więc chyba każdą moją awarię będą wcześniej czy później miały Wasze Tesle. W dodatku Serwis potwierdza że moje awarie nie są nadzwyczajne i występują praktycznie we wszystkich Teslach, więc nikt nie jest bezpieczny :0

Może jak ktoś jak @Bronek mało jeździ w trasy, cały czas garażuje i buja się tylko po mieście to po prostu wychodzi wszystko później: ja przez pierwsze 2 lata zrobiłem prawie 70k km, głównie po trasie, często w 4 dorosłe osoby więc auto dostaje w dupę znacznie mocniej, tak sobie tłumaczę awaryjność mojej - Tesle są zbyt delikatne do ciężkiej pracy, za mało zapasu wytrzymałości policzyli.
Auto jednak miejskie, bardziej do zabawy niż do pracy.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ok Mam 27 000 w dwa lata w X i najważniejsza awaria to ekranik tylny
Ale Trójka lata juz 5 lat u syna i to w trasy, wiązkę klabli wymienili + lampę, a w pierwszym roku wahacze. O samochód nie dba za bardzo , czyli dobry traf
Do tego dwa bieguny statystyki , czasem wyjdzie na 100% a czasem na kilka .
Myślę że to jak w każdej fabryce , jakość zależy od danej partii podzespołów lub składu załogi + zdarzenia losowe np. jak ktoś nasikał do lakieru itp.
A im większa produkcja , parcie na obrót , zysk i to w nowej fabryce z nową załogą ....to wiadomo.
Do tego w Tesli ciągle coś optymalizują , itd
Dlatego była to loteria . Pewnie i są jeszcze jakieś wady konstrukcyjne a do tego czasem materiałowe .
Faktycznie to jest delikatny samochód . Ale X idzie w lesie jak terenówka, z tym że pewnie nie za długo to by wytrzymał ?

Tesla się europeizuje azjatycko , tz jest lepiej z wizualną jakością i więcej zwraca uwagi na komfort. Jakosć ? Teraz wszyscy zeszli na psy
Miałem kilka czysto amerykańskich pojazdów. One są jak Las Vegas nocą atrakcyjne , a w dzień juz mniej.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
W Krakowie w 3HL do samodzielnej jazdy ten sam blad sie pojawil :) przebieg chyba 500-700km

Soft byl 44.25.2, ciekawe czy sie samo naprawilo

kzahel

Zadomawiam się
W Krakowie w 3HL do samodzielnej jazdy ten sam blad sie pojawil :) przebieg chyba 500-700km

Soft byl 44.25.2, ciekawe czy sie samo naprawilo
Chłopaki u mnie nagle dzisiaj przed 19 wsiadłem do mojej T3P HL z 2 połowy września 2024 i WSZYSTKO DZIAŁA :) kamera cofania, kamera w kierunkowskazach, światła adaptacyjne, nawigacja i wszystko co nie działało, nie wiem co się stało czy zdalnie serwis coś naprawił ale działa. Rano jak jechałem nie działało ale włączyłem tryb insame, pojeździłem chwilę i tak zostawiłem w garażu. Nie wierze że to coś z tym wspólnego ale......... zobaczymy jutro rano. Oprogramowanie 2024.32.7 aktualne na 15 gru 19:29

eimi

Pionier e-mobilności
Chłopaki u mnie nagle dzisiaj przed 19 wsiadłem do mojej T3P HL z 2 połowy września 2024 i WSZYSTKO DZIAŁA :) kamera cofania, kamera w kierunkowskazach, światła adaptacyjne, nawigacja i wszystko co nie działało, nie wiem co się stało czy zdalnie serwis coś naprawił ale działa. Rano jak jechałem nie działało ale włączyłem tryb insame, pojeździłem chwilę i tak zostawiłem w garażu. Nie wierze że to coś z tym wspólnego ale......... zobaczymy jutro rano. Oprogramowanie 2024.32.7 aktualne na 15 gru 19:29
Tak się dzieje przy zimnych lutach. Butujac podgrzales baterie i silniki, płyn odebral to ciepło i podgrzał komputer i zaczal kontaktowac.

cooler

Pionier e-mobilności
Tak się dzieje przy zimnych lutach. Butujac podgrzales baterie i silniki, płyn odebral to ciepło i podgrzał komputer i zaczal kontaktowac.
Co potwierdza wersję usłyszaną w Serwisie o zimnych lutach i możliwości poprawienia ścieżki...

nabrU

Moderator
Oprogramowanie 2024.32.7 aktualne na 15 gru 19:29

Dodam tylko że ww. oprogramowanie nie jest najaktualniejsze. Ostatnie to 2024.44.25.2

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Niby noszę się z zamiarem kupienia 3HL RWD LR, ale takie tematy na forum troche mnie do tego zniechecaja :(
jest nas dwóch, czekam na jakąś super promocję na koniec roku, ale jej nie ma. Za to wychodzą powszechne awarie.

Taką wielką landarą nie dałbym rady jeździć bez kamer/czujników. A bez tempomatu to już w ogóle żadnym samochodem nie wytrzymam nawet 10 km jazdy.