Awaria - kamery i inne

teślomierz

Fachowiec
ja tam wraz z nową aktualizacją dostałem skrętną belkę tylną. Teraz tylnie koła skręcają przeciwnie do przednich przy prędkościach miastowych i zgodnie z kierunkiem kół przednich przy prędkościach autostradowych.

w kolejnej aktualizacji drzwi mają sięzacząć otwierać do góry jak w modelu X, a w modelu X będą się wsuwać w harmonijkę.

cooler

Pionier e-mobilności
ja tam wraz z nową aktualizacją dostałem skrętną belkę tylną. Teraz tylnie koła skręcają przeciwnie do przednich przy prędkościach miastowych i zgodnie z kierunkiem kół przednich przy prędkościach autostradowych.

w kolejnej aktualizacji drzwi mają sięzacząć otwierać do góry jak w modelu X, a w modelu X będą się wsuwać w harmonijkę.
Lekcje odrabiać!

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
jest nas dwóch, czekam na jakąś super promocję na koniec roku, ale jej nie ma. Za to wychodzą powszechne awarie.

Taką wielką landarą nie dałbym rady jeździć bez kamer/czujników. A bez tempomatu to już w ogóle żadnym samochodem nie wytrzymam nawet 10 km jazdy.
Promocje to na Y teraz są :) Jak będą nowe dofinansowania to ceny pewnie znowu pójdą w górę (oby nie).

eimi

Pionier e-mobilności

6a8

Posiadacz elektryka
Ciekawe czy te felerne komputery pójdą na przemiał, czy do jakiejś profesjonalnej naprawialni, testy, i powrót na linię ( produkcyjną ) ?

eimi

Pionier e-mobilności
Wpiszcie sobie na reddicie Tesla Y computer failure.

Ci co mieli zmieniony komputer na drugi też im padł. Tesle Y z fabryki Fremont. Te z Austin podobno są okej. U nas problem dotyczy tylko TM3 shanghai.

Niektórym się sam naprawił, bez zmiany HW.

Wygląda że to ma jakiś związek z software update i kamerami.

tanczmy

Zadomawiam się
Zamówię pewnie w styczniu konfigurację, której nie ma w inventory, to daje nadzieję, że komputer będzie poprawiony.
Też myślę o podobnym myku, rzeczywiście jest jakaś pewność w tym że jak nie ma wskazanej konfiguracji w inventory to przypiszą auto z nowego "miotu"? :p Można się tym sugerować?

inter

Pionier e-mobilności
Ciekawe czy te felerne komputery pójdą na przemiał, czy do jakiejś profesjonalnej naprawialni, testy, i powrót na linię ( produkcyjną ) ?
Pewnie trafiła się jakaś walnieta partia podzespołu.