Tak się dla nas kończy uzależnienie od dostaw paliw kopalnych

Michal

Moderator
Screenshot_20241223-125304.png

pmlody

Pionier e-mobilności
Panie a gdzie jest zeszyt z wykazem testów roznicowki?
Wymagany przez ubezpieczyciela jest przegląd przez uprawniony podmiot raz na 5 lat ;)
Testowanie różnicówki jest zalecane przez producentów różnicówek. I to po to, żeby użytkownika nie pierdyknał prąd. Od niesprawnej różnicówki nie zapali się chałupa, bo ona wywala jak upływ prądu w obwodzie.

pmlody

Pionier e-mobilności
Wiem ale "im dalej w las tym więcej drzew", tak na oko o mam z kilkanaście różnicowek. Ostatnio doszla do rolet . Nawet kamper ma
Musisz zatrudnić kogoś, kto będzie chodził i klikał test. Dużo płacisz? 🤔

Michal

Moderator

Bronek

Pionier e-mobilności
Edzio 45/h .
Ad żona , to mlodszego sąsiada chętnie bym zaprzągł, bo obslugi różnicowek, gdyż kojarzy się z różnorodnością, zrożnicowaniem i zabija monotonię klikania samemu tego samego .
Samo przełączanie i przestawianie wajchy daje wiele do myślenia .

Michal

Moderator
Podłączyłem - za rok będzie pełniejsza informacja ;)
No i teraz jest elegancko, tylko jakieś 200-500W nie mierzonego poboru :)
1735291249548.png

No i Sauna dojdzie ale tej ostatnio mniej używam.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie sauna robi juz za szafę w garderobie bo tak ten pokój z saunowego zmienił nazwę .
Jakuzzy tez pomalu staje sie elemtem dekoracyjnym i może być podstawą pod donice lub tym się sama stanie ?
To wszystko podzieli los kominka , który z otwartego , zrobił się zamkniętym , a nastepnie spirytusowym z ceramicznym polanami, po czym jest bo jest , odpalany czasem w święta .
Ryb już też nie łowię itd ....
Tak że...mam ławki w ogrodzie na których nikt nigdy nie siedział

macinowa

Posiadacz elektryka
U mnie sauna robi juz za szafę w garderobie bo tak ten pokój z saunowego zmienił nazwę .
Jakuzzy tez pomalu staje sie elemtem dekoracyjnym i może być podstawą pod donice lub tym się sama stanie ?
To wszystko podzieli los kominka , który z otwartego , zrobił się zamkniętym , a nastepnie spirytusowym z ceramicznym polanami, po czym jest bo jest , odpalany czasem w święta .
Ryb już też nie łowię itd ....
Tak że...
Jakby Ci odciąć dostęp do neta to w tydzień odkurzyłbyś dawne hobby.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jakby Ci odciąć dostęp do neta to w tydzień odkurzyłbyś dawne hobby.
Ciagle mam nowe a z kompem itp jadę od czasów commodore .
Mnie odetniesz a za mnie wejdzie sztuczna inteligencja .. Juz teraz czasem posty na EW pisze

Fenrise

Pionier e-mobilności
A kolejna sztuczna inteligencja będzie te posty czytać, a potem komentować. Ludzkość w internecie stanie się zbędna ;)

Ah, C64. Fajne czasy, tato z Niemiec przywiózł i to była jak technologia obcych. W ogóle fajne czasy, Knight Rider w TV. Teraz Tesla to już prawie taki KITT. Ino nie gada (jeszcze).