Tak się dla nas kończy uzależnienie od dostaw paliw kopalnych

Michal

Moderator
Screenshot_20241223-125304.png

pmlody

Pionier e-mobilności
U mnie sauna robi juz za szafę w garderobie bo tak ten pokój z saunowego zmienił nazwę .
Rok temu przerobiłem na pralnie :D

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Przegląd też można zrobić różnie.
  • U mnie 2 gości 2 dni wszystko mierzyli - każde gniazdko sprawdzali (impedancja pętli zwarcia, prąd wyłącznika). Opisali wszystkie bezpieczniki, zabezpieczyli jakieś luźne przewody, wymienili rożnicówkę. Zapłaciłem coś około 1200 zł (+ koszt różnicówki) w grudniu 2022.
  • U siostry przyszedł 1 gość, 60 minut pogrzebał przy tablicy bezpieczników, wymienił różnicówkę i wziął 550 zł (+ koszt różnicówki).
to u mnie wersja 2. kosztowała 299.

Michal

Moderator
spalił się? 😉
To nie jest tłumaczenie. Jak się spali protokół, to tak jakbyś nie zrobił, więc warto trzymać chociaż zdjęcie. Ja dostałem pdf na maila od elektryka.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Właśnie krytykuję powszechne w Polsce instalowanie nowych, szczelnych okien bez odpowiedniej wentylacji (nawiewników lub rekuperacji). Według mnie nie powinny być przyznawane dotacje na okna bez nawiewników, jeżeli dom nie ma rekuperacji.
Mamy od 2009 roku w przepisach obowiązek stosowania nawiewników przy wentylacji grawitacyjnej.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Właśnie krytykuję powszechne w Polsce instalowanie nowych, szczelnych okien bez odpowiedniej wentylacji (nawiewników lub rekuperacji). Według mnie nie powinny być przyznawane dotacje na okna bez nawiewników, jeżeli dom nie ma rekuperacji.
Aaa nie zauważyłem że piszesz o czyimś domu a nie własnym.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Kupilem tanio na Alkegro za 700 zł kamerke termowizyjną i polecam
Podrożały? Bo widzę za 839 zł.
Tyle dołożyłbym raczej do smartfona, żeby mieć w nim FLIR (np. Ulefone jakiś czy Blackview). Albo za kilkaset zł kupić używanego CATa, to jeszcze dalmiesz do kompletu laserowy można mieć :)

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie też chciał 850 ale dal możliwość targowania
Kupujesz pobawisz sie i sprzedajesz taniej. Masz za 200- 300 audyty w rodzinie i kota w termowizji na pamiątkę.
A czym ? , tu zaczyna sie dyskusja dlaczego X a nie Y dlaczego ....jak można.. itd .
Smartfon z termowizyjną ok jak ktoś chce mieć takiego smartfona bo tu ogon macha psem.
Ird .

vwir

Pionier e-mobilności
Mam Flir One, dałem coś trochę ponad 800 i bardzo polecam. Szybko znalazłem punkty w domu które wymagały poprawy, a kompletnie sobie z tego nie zdawałem sprawy.