Z SOH >90%?Zoe za niewiele większe pieniądze można już kupić. W wspomnianym wątku jest link i to do wersji z baterią 41kWh. Tylko trzeba naciągnąć budżet do 29,900.
Wątpię.
Z SOH >90%?Zoe za niewiele większe pieniądze można już kupić. W wspomnianym wątku jest link i to do wersji z baterią 41kWh. Tylko trzeba naciągnąć budżet do 29,900.
Bateria 22 kWh nie jest omawianym tutaj przypadkiem, w życiu to nie przejedzie 150 km, ani w tej cenie nie będzie miała >90% SOH.Te z baterią bez leasingu to jakieś 4500 funtów, więc jest chyba jakaś szansa na porównywalne ceny z FR czy NL.
Albo nie ma aut w ogóle. Wiem bo byłem po takieTutaj ostatnio była podobna rozmowa: https://forum.elektrowoz.pl/threads/zoe-22kwh-weryfikacja.7712/page-3
Z autami z Holandii bywa tak, że często są to ceny netto.
Bateria 22 kWh nie jest omawianym tutaj przypadkiem, w życiu to nie przejedzie 150 km, ani w tej cenie nie będzie miała >90% SOH.
Choćby z racji konieczności częstego ładowania - im mniejsza bateria, tym częściej i mocniej trzeba ją ładować.
Bujda na resorach, może wolniutko po mieście, ale raczej nie o to chodziło.EV database twierdzi, że może i da się przejechać 150km.
Bujda na resorach, może wolniutko po mieście, ale raczej nie o to chodziło.
I do tej pory zakładam, że nie chodzi o to, aby ładować się co 7 dni zamiast co 5.Jak OP się wypowie jak te 150km chce robić to będziemy wiedzieć...
Nie pytał o niedające się do użytku w normalnym świecie, egzemplarze z kierownicą po złej stronie.Poniżej ciutkę więcej niż budżet (pewnie za 5500 by poszedł) z baterią 41kWh i przebiegiem niecałe 50k mil, więc według mnie da się:
Nie pytał o niedające się do użytku w normalnym świecie, egzemplarze z kierownicą po złej stronie.