O to to:Leaf w roku 2013 nie miał baterii 39kWh (ale 24 i 30 kWh od modelu 2016) no chyba że mu przełożono baterię z nowszego Leafa II.
https://www.otomoto.pl/osobowe/ofer...6GSS3G.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b
O to to:Leaf w roku 2013 nie miał baterii 39kWh (ale 24 i 30 kWh od modelu 2016) no chyba że mu przełożono baterię z nowszego Leafa II.
To może nowego Soula - rozumiem eSoul - jakie tam są baterie ? czym się różniąUparłeś się na tego soula. Baterie w starych soulach nie były cudowne i dosyć szybko leciał im SOH. O 90% SOH to raczej zapomnij. Do tego jest to konstrukcja raczej rzadko spotykana i nie będzie łatwo o części. Gdybym miał do wyboru Zoe i Soula to na 100% brałbym Zoe.
Starych Souli jest całkiem dużo? No to sprawdzam:Ale Soul jest dużo bardziej przestronny, łatwiej się wsiada i ma miejsce w drugim rzędzie. Dla mnie dużo przyjemniejsze auto niż Zoe. Chyba również oszczędniejsze. Fakt, Soul EV jest mniej popularny niż Zoe, ale spalinowych jest całkiem dużo.
A to już zupełnie inna rozmowa. Bardzo udany napęd, bateria chłodzona cieczą, konstrukcja bliźniacza z Kią Niro i poniekąd z Hyundaiem Kona. To możesz brać w ciemno, ale to nie będzie 25tys plnTo może nowego Soula - rozumiem eSoul - jakie tam są baterie ? czym się różnią
To auto nie ma baterii 39kWh. Popatrz na zegary. Ma starą zarżniętą baterię 24kWh. No i to jest wersja przedliftowa, więc trzymaj się od niej z daleka. Mają wadliwe ładowarki pokładowe, które są w zupełnie innym miejscu i są inaczej zbudowane niż w poliftach, więc nie ma skąd ich wziąć. Chyba, że nowe za miliony monet.
Ewentualnie Leaf I, o ile przełkniesz wygląd. Tylko polift, czyli mniej więcej od kwietnia/maja 2013. Miałem, bardzo polecam.Ehh, to nie są proste tematy, z dyskusji wynika, że tylko ZOE ma sens w tej kwocie....
Patrzę i nie widze na co patrzeć - tam nie ma pojemności, są wskaźniki naładowania od 0 do 100% i temperatury baterii. ale nie ma pojemności. Chyba, że chodzi ci o czas ładowania jaki pozostał do końca, ale to nie wiem jak interpretować.To auto nie ma baterii 39kWh. Popatrz na zegary. Ma starą zarżniętą baterię 24kWh. No i to jest wersja przedliftowa, więc trzymaj się od niej z daleka. Mają wadliwe ładowarki pokładowe, które są w zupełnie innym miejscu i są inaczej zbudowane niż w poliftach, więc nie ma skąd ich wziąć. Chyba, że nowe za miliony monet.
Dacią latem się da ze spokojem.Widzę temat nośny, Nie wiem tylko kto to jest ten OP.
1) Ale z tymi 150 km to może przesadziłem - sądziłem że z 27 kWh da się przejechać 150 km