Mam podobnie z jego oceną, choć kilka zdarzeń mocno nadwyrężyło moje zaufanie do Forda. U mnie chyba też zostanie jeszcze trochę, ale to bardziej z tego powodu, że nie widzę sensownego auta, które mogłoby MME zastąpić.Już mi się dawno skończył. Ale z Mach-E jestem zadowolony i zostaje w domu.
Właśnie dostałem 6.14.0 i tym razem zaszaleli - dołożyli youtube. Pobawiłem się nim i jest jakiś taki... przaśny. Włączyłem full screen (w trakcie odtwarzania filmu) to obraz się tylko przesunął do góry i zrobił wkoło czarną ramkę, ale się nie powiększył. No i jakość dźwięku pozostawia sporo do życzenia. Z drugiej strony - dobrze, że coś robią, pewnie z czasem dopracują. No i ikonki w lewym górnym rogu wreszcie są jakieś normalniejsze. Ogólnie ocena na plus.Co do aktualizacji, to też mam od kilku dni i czytając jej opis usiłowałem sobie przypomnieć, czy którakolwiek z poprzednich aktualizacji OTA mówiła, że dana poprawka wnosi coś istotnego. Chyba zawsze były to jakieś "drobne usprawnienia, które przygotowują auto do następnych, spektakularnych aktualizacji".
To chyba jak dotąd jedyna aktualizacja, po której widać efekt gołym okiemWłaśnie dostałem 6.14.0 i tym razem zaszaleli - dołożyli youtube. Pobawiłem się nim i jest jakiś taki... przaśny. Włączyłem full screen (w trakcie odtwarzania filmu) to obraz się tylko przesunął do góry i zrobił wkoło czarną ramkę, ale się nie powiększył. No i jakość dźwięku pozostawia sporo do życzenia. Z drugiej strony - dobrze, że coś robią, pewnie z czasem dopracują. No i ikonki w lewym górnym rogu wreszcie są jakieś normalniejsze. Ogólnie ocena na plus.
Na google mapsach na iPhonie nigdy nie działało i tutaj powodem zdecydowanie jest to, że się przesiadłeś na iOS. Ale to co jest ciekawe - niemalże od początku dobrze to działało w Apple mapsach, natomiast jakoś niedawno zauważyłem, że zniknęło. Tylko teraz już nie pamiętam czy w Mach-E czy w Smarcie - musiałbym sprawdzić, ale w którymś z nich mi zniknęło. Przy czym jeśli w Mach-E to na pewno przed 6.14.0. Dzisiaj sprawdzę to dam znać.To chyba jak dotąd jedyna aktualizacja, po której widać efekt gołym okiem
A nie zniknęły u Ciebie przy okazji tej aktualizacji wskazania nawigacji na wyświetlaczu za kierownicą ?
Próbuję zidentyfikować przyczynę takiej sytuacji u mnie. No chyba, że to efekt przesiadki na iOS, ale nie działa to na obu mapach Apple i Google w CarPlay - na nawigacji Forda jest ok, ale ta jest taka sobie.
Zmienił mi się układ na tym wyświetlaczu, ale tylko gdy mam ustawiony tryb Untamed. Nie używałem navi, więc nie wiem, czy wygląda inaczej - generalnie odpala mi się Yanosik, do stałego podglądu, bez wprowadzania celu, więc nie ma żadnych danych na małym wyświetlaczu.A nie zniknęły u Ciebie przy okazji tej aktualizacji wskazania nawigacji na wyświetlaczu za kierownicą ?
Sprawdziłem - zniknęło mi w apple mapsach. A to była pierwsza nawigacja (nie licząc fabrycznej) w której to działało. Tyle tylko, że u mnie przestało działać jakoś tak od czapy, bez żadnej aktualizacji w samochodzie. Za to w okolicach aktualizacji iOS-a. Hmmmmm...Na google mapsach na iPhonie nigdy nie działało i tutaj powodem zdecydowanie jest to, że się przesiadłeś na iOS. Ale to co jest ciekawe - niemalże od początku dobrze to działało w Apple mapsach, natomiast jakoś niedawno zauważyłem, że zniknęło. Tylko teraz już nie pamiętam czy w Mach-E czy w Smarcie - musiałbym sprawdzić, ale w którymś z nich mi zniknęło. Przy czym jeśli w Mach-E to na pewno przed 6.14.0. Dzisiaj sprawdzę to dam znać.