Zmniejszyli prędkość maksymalną, raczej zawieszenie w kierunku HL.Ciekawe czy zawieszenie będzie twardsze bo jak zrobią jak w HL to masakra.
Zmniejszyli prędkość maksymalną, raczej zawieszenie w kierunku HL.Ciekawe czy zawieszenie będzie twardsze bo jak zrobią jak w HL to masakra.
Jedź do salonu wsiądź do środka, zobacz ile jest miejsca w środku, zobacz rozmiar bagażnika, zobacz jak ogromny to samochód na płycie podłogowej siódemki. Cena dwa razy tyle co model ygrek, bagażnik na oko połowę mniejszy, miejsca w środku podobnie albo mniej niż w ygreku, przewaga technologiczna żadna. Ja już mam za sobą czasy, że płacę za znaczek.Możesz rozwinąć dlaczego BMW iX słabizna? Z testu bąka bardzo zachwalał, no może oprócz zasięgu ale testował wersję 40, 50 powinna być zbliżona zasięgiem do Y.
Z tej perspektywy tył wygląda jak tyłek kim Kardashian 😉
Współczynnik oporu powietrza był 0,23 teraz 0,22.wygląda lepiej niż stara.
Podniesiono przód, ciekaw jestem czy te 4% zasięgu nie są efektem opon w głównej mierze.
Albo opony to 3% a 1% jakieś tam delikatne niuanse...
Byłem widzialem, siedziałemJedź do salonu wsiądź do środka, zobacz ile jest miejsca w środku, zobacz rozmiar bagażnika, zobacz jak ogromny to samochód na płycie podłogowej siódemki. Cena dwa razy tyle co model ygrek, bagażnik na oko połowę mniejszy, miejsca w środku podobnie albo mniej niż w ygreku, przewaga technologiczna żadna. Ja już mam za sobą czasy, że płacę za znaczek.
najpewniej nie będzie widoku z niej tylko będzie używana do TVI wersja Quicksilver. Z przodu widać nieco kamerę pod zderzakiem. Ciekawe, jak to będzie wyświetlane. widok z 4 kamer, czy może w końcu poskładają widok 360 (wątpię).View attachment 23710View attachment 23711
Szczerze mówiąc, trochę dziwny pomysł. Kamera za szybą ma niezaprzeczalną zaletę - widzi więcej (wyżej) i wycieraczki czyszczą jej pole widzenia.najpewniej nie będzie widoku z niej tylko będzie używana do TV