Juniper - czy warto czekać?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
a czy tam w chinach mają jakies innego wallboxa? Takiego cybertruckowego?

ypl

Pionier e-mobilności
Szczerze mówiąc, trochę dziwny pomysł. Kamera za szybą ma niezaprzeczalną zaletę - widzi więcej (wyżej) i wycieraczki czyszczą jej pole widzenia.
No nie wiem, ja mam w piątce kamerę w zderzaku i bardzo ładny widok 360 robi plus widzi martwe pole którego by kamera w szybie nie zobaczyła, zresztą w piątce są dwie kamery w szybie i jedna w zderzaku, więc może to dlatego taki bajeczny widok 360 jest :D

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Kierownica po lewej bez przycisków kierunkowskazów więc wajha tez jest:
View attachment 23664
Teraz pytanie kiedy to trafi do modelu 3. Dla mnie to jedyna wada Highlanda poza jego rozmiarami.
Pewnie jak już zrobią ten update, pojawi się zapowiedź modelu q.
I wyjdzie, że teslę trzeba by kupować co rok nową, jak kiedyś było modne ze smartphonami. Choć sam robię zmianę samochodów i telefonów raczej co 6+ lat, a ostatnio nawet bliżej 8.

umcus

Pionier e-mobilności
No nie wiem, ja mam w piątce kamerę w zderzaku i bardzo ładny widok 360 robi plus widzi martwe pole którego by kamera w szybie nie zobaczyła, zresztą w piątce są dwie kamery w szybie i jedna w zderzaku, więc może to dlatego taki bajeczny widok 360 jest :D
Tesla Vision mi się skojarzyło z jazdą w normalnym ruchu, a nie parkingiem, może błędnie. I właśnie tak myślę, że ta kamera najprędzej jest do parkowania, ale z drugiej strony, znając Elona, który zawsze robi wszystko na opak... ;)

Raf24

Fachowiec
Nabywcą nowego Y zazdroszczę wentylowanych foteli i brak kaczego dziobu .
Nie zazdroszczę maga dużej pow. reklamowej nad tylną rejestracją ,braku gajgi kierunku i kagańca na 201 kmh :cool:
Turlajcie dropsa na autobanach w DE :ROFLMAO:

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
emocje opadły i pozostał pewien niedosyt. zabrakło tego specyficznego rodzaju innowacyjności, model mocno znormalniał i niczym konkretnym się nie wyróżnia. czy to źle? nie wiem ale jest to klasyczny przykład jak sami użytkownicy doprowadzili do "normalizacji" i teraz są wręcz zdziwieni efektem braku zaskoczenia. to z całą pewnością nie zastopuje sprzedaży ponieważ najwyraźniej zmieniła się grupa docelowa. przepraszam ale wychodzi na to, że nie jesteście już targetem. i widać to wyraźnie we wprowadzonych zmianach. czas pokaże czy to jest właściwy kierunek, czy klienci chcą tej "normalności" i czy Elon jest prawdziwym geniuszem zła ;)