cwireq
Posiadacz elektryka
Zależy do czego. Dla siebie TM3 dla rodziny TMYA ja mam ciezki orzclech do zgryzienia TM3 czy TMY...
Zależy do czego. Dla siebie TM3 dla rodziny TMYA ja mam ciezki orzclech do zgryzienia TM3 czy TMY...
Kupowanie większego auta na zapas ma się mniej więcej tak jak do damskiej garderoby.Nie wiem czy potrzebujemy większego auta ale
zawsze lepiej mieć zapas niż raz na jakiś czas się cisnąć.
Ale po co ta szydera? Realia UK naprawdę mają się totalnie nijak do kontynentu, zapraszam na kontynent i pojedźmy kilka razy na weekend w góry na narty, u nas mamy gdzie jeździć zimą autem 😉Żaden z nich bo słaby zasięg oba mają. 140km/h ciągiem i musisz stawać co godzinę - tragedia!
Polecam Mercedes EQS 450+ lub Lucid Air - szczególnie Dream Edition (nazwa jak znalazł na tutejsze dywagacje). Drogo, ale może 30k PLN da się wyrwać z programu ME 2.0...
Sorki nie mogłem się powstrzymać![]()
zostaje Pan Mercedes:Pewnie, że są nietrafione
Sorki, ale nie chce mi się ciągnąć off-topicu w tym wątku. Jutro albo pojutrze będzie na pewno wysyp samochodów z bateriami ok. 100+ kWh i problem w PL się skończy. Na razie niestety pozostaje Wam zakupić Merce EQS lub Lucid Air. Tylko jakimś trafem cena jest 3 lub 4-krotnie większa od Jupitera. Ale jak mus to mus. Moze wreszczie poczytam coś z pierwszej ręki na temat EQS albo Lucida, a nie tylko Tesla i Tesla
![]()
Ale po co ta szydera? Realia UK naprawdę mają się totalnie nijak do kontynentu, zapraszam na kontynent i pojedźmy kilka razy na weekend w góry na narty, u nas mamy gdzie jeździć zimą autem 😉
Widać dawno na kontynencie nie jeździłeś, ale tak w sensie jeżdżenie dwa lata i 50k kilometrów, nie mówię raz na 4 lata wycieczka 🤣
No to musiałeś się nie spieszyć na tej autostradzie80% tego to po autostradzie.
@nabrU Peace manJaka szydera? Raz piszecie, że bateria 75kWh na PL się nie nadaje, a potem w tym samym wątku wybieracie między TMY i TM3. To się chyba hipokryzja po polsku nazywa?
Może lepiej polecać ICE w dieslu, nie trzeba często stawać...
Serio? 6500km po Europie to mało: https://forum.elektrowoz.pl/threads/wycieczka-zasugerujcie-ciekawe-miejsca.6651/
View attachment 23787
No to musiałeś się nie spieszyć na tej autostradzie![]()
Średnia 100km/h, czyli taki luźny ryszard na prawym pasieNo to musiałeś się nie spieszyć na tej autostradzie![]()
Przerobiłem sporo samochodów w różnych segmentach od C do E. Zawsze mieliśmy dwa auta jeden z segmentu C i jeden z D lub E.Kupowanie większego auta na zapas ma się mniej więcej tak jak do damskiej garderoby.
Jaka by nie była duża to zawsze za mała![]()