Dostawy I kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
GLOVIS SPLENDOR spodziewany 22 lutego w porcie Koper.
Wypłynął 8 stycznia, więc powinny tam być samochody, wyprodukowane w 2025 roku.

Last edited:

OldSeb

Posiadacz elektryka
Jest jakiś patent żeby zamówić samochód i dostać go z tej nowej dostawy czy to zawsze jest loteria ?

inter

Pionier e-mobilności
Jest jakiś patent żeby zamówić samochód i dostać go z tej nowej dostawy czy to zawsze jest loteria ?
Rok temu były dwie dostawy teraz jedna, więc jest duża szansa na rok produkcji 2025.
Wystarczy spytać sprzedawce, ile zostało samochodów z nowej dostawy i prosić o VIN.

umcus

Pionier e-mobilności
Cała produkcja z czwartego kwartału się teraz zwali na głowę. Statek z Chin płynie od 20-stu paru do 30 dni. Raczej nie ma szansy na to, żeby były tam jakieś sztuki z 2025 r, a jeśli już, to pojedyńcze egzemplarze. Choć obstawiałbym raczej wyłącznie 2024 r.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Skoro ten statek wypłynął 8 stycznia to ile procentowo jest na nim samochodów wyprodukowanych w 2025? 5%? Przecież na ładowanie statku i transport z fabryki potrzeba czasu i wg mnie to raczej dni, niż godziny.

Mam inną refleksję, skoro w marcu będą wydawane samochody z grudnia 2024, to ja już nie chcę czekać do czerwca. Za chwilę chiński Nowy Rok i tu pytanie czy chciałbym mieć produkt montowany w Polsce 23 grudnia :).

inter

Pionier e-mobilności
Cała produkcja z czwartego kwartału się teraz zwali na głowę. Statek z Chin płynie od 20-stu paru do 30 dni. Raczej nie ma szansy na to, żeby były tam jakieś sztuki z 2025 r, a jeśli już, to pojedyńcze egzemplarze. Choć obstawiałbym raczej wyłącznie 2024 r.
Nie ma czegoś jak zapas z IV kw. Wszystko schodzi na bieżąco. Gdzie mieli by trzymać produkcje kilka tysięcy dziennie. Statek płynnie ponad 40 dni, a wypłynął 8 stycznia. Są zdjęcia satelitarne, z 6 stycznia i plac w porcie był pusty, a 7 był już zapełniony w ilości około 4000 szt.
Mój wypłynął rok temu 3 stycznia i produkcja była z 23 grudnia. A wszystkie z 8 stycznia były z 2025 roku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie ma czegoś jak zapas z IV kw. Wszystko schodzi na bieżąco. Gdzie mieli by trzymać produkcje kilka tysięcy dziennie. Statek płynnie ponad 40 dni, a wypłynął 8 stycznia. Są zdjęcia satelitarne, z 6 stycznia i plac w porcie był pusty, a 7 był już zapełniony w ilości około 4000 szt.
Mój wypłynął rok temu 3 stycznia i produkcja była z 23 grudnia. A wszystkie z 8 stycznia były z 2025 roku.
Trzymaja na placu, ale nie upieral bym sie ze sa tam tylko modele 2025… stawiam ze 2/3 to auta z 2024, ale to sie dowiemy :)

inter

Pionier e-mobilności
Trzymaja na placu, ale nie upieral bym sie ze sa tam tylko modele 2025… stawiam ze 2/3 to auta z 2024, ale to sie dowiemy :)
W styczniu i lutym też będą 2 inne statki dla europy zachodniej i UK.

Last edited: