2024.45

zibizz1

Pionier e-mobilności
A zauważyliście że Tesla bardzo trafnie przewiduje gdzie chcecie jechać? Ja sobie ustawiam czasem nawet bardzo bliskie cele żeby sprawdzić czy nie ma korka albo którędy o danej porze będzie najszybciej. I zauważyłem od paru tygodni że prawie zawsze jak klikam pole tekstowe to na samej górze mam miejsce do którego chce jechać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Od dawna , chyba to ma tez związek z kalendarzem . lokalizacją i jej historią wybieranych miejsc w danym w czasie. Dotyczy np. pracy ale i też miejsc szukanych i odwiedzanych np w niektóre stale dni tygodnia i pory doby. Np dzisiaj rano nie było adresu a pojawił się wieczorem , bo to stala pora dla naszej jazdy w czwartek

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
A zauważyliście że Tesla bardzo trafnie przewiduje gdzie chcecie jechać? Ja sobie ustawiam czasem nawet bardzo bliskie cele żeby sprawdzić czy nie ma korka albo którędy o danej porze będzie najszybciej. I zauważyłem od paru tygodni że prawie zawsze jak klikam pole tekstowe to na samej górze mam miejsce do którego chce jechać.
Też miałem takie wrażenie. Pomyślałem, że jestem prostym człowiekiem i mam mało miejsc w które jeżdżę.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Od dawna , chyba to ma tez związek z kalendarzem .
nie ma to związku z kalendarzem

lokalizacją i jej historią wybieranych miejsc w danym w czasie. Dotyczy np. pracy ale i też miejsc szukanych i odwiedzanych np w niektóre stale dni tygodnia i pory doby.
tak, dokładnie pamięta o której, kiedy i jak często wybieramy dane miejsce będąc np. w pracy lub domu.l lub innej lokalizacji.
Bardzo fajna funkcja.

Można też włączyć że jak jesteśmy w domu to rano jak wsiądę do auta ma z automatu kierować do pracy, i odwrotnie.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Nie działają mi natomiast wiadomości. Nie widzę żadnej, tylko informację że zsynchronizowano z tel. u Was to działa?

Jusand

Posiadacz elektryka
Nie działają mi natomiast wiadomości. Nie widzę żadnej, tylko informację że zsynchronizowano z tel. u Was to działa?
A masz udostępnione w telefonie dostęp do smsScreenshot_20250117_164014_Settings.jpg

Jusand

Posiadacz elektryka
tak, mam.
To nie wiem 😉. Nie pamiętam czy trzeba zezwolić na coś w ustawieniach w samej Tesli. Nie mam teraz jak sprawdzić.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
To nie wiem 😉. Nie pamiętam czy trzeba zezwolić na coś w ustawieniach w samej Tesli. Nie mam teraz jak sprawdzić.
rozumiem że u Ciebie widać w Tesli wiadomości z tel?