Koszty jazdy EV zima (waw - sopot)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Nie wiem czy zdążyłeś już zauważyć, ale problemy z turbo dużymi trasami, jazdą w pampersie i zimowym spadkiem zasięgu dotyczą wszystkich elektryków.
ale tego oprócz właścicieli Tesli nikt nie neguje, to dziwaczne jak zamknięta na info grupa ludzi może kreować własną rzeczywistość. zauważyłeś, że @cooler nie opisywał zużycia własnej Tesli? po co nawiązujesz do mitów które sam tworzysz? poza tym poziom dowcipów jest mało śmieszny a na tym forum co najmniej żenujący. w końcu omawiacie tu ważne sprawy, wasze Tesle,nieprawdaż?

S

Gość
Ależ z tym nikt nie dyskutuje.

Ale z twierdzeniem że "nie da się w trasy jeździć EV-em, a już szczególnie zimą" jak najbardziej można bo jest nieprawdziwe :)
tak ale @cooler ma na myśli jazdę a nie wyjazd od święta. niektórzy nie mają tyle czasu i to też trzeba rozumieć.

S

Gość
wiadomo da się, ale ja bym to określił jako jazdę dla rozkoszowania się samą jazdą, natomiast jeśli ktoś chce "sieknąć" trasę w jakimś celu no to jest raczej w zimie mocno utrudnione, raz przez wyższe zużycie a dwa przez infrastrukturę i informację o niej na poziomie nienormalnym. nie piszę tu o głównych trasach bo te są w miarę. osobiście, zgadzam się z wnioskami z tego wątku. dla mnie czas to pieniądz i najwyższa wartość.

S

Gość
Sam jadę po Tesli pewnie w większości postów.
Mnie po po prostu męczy to p…. nie chcem, ale muszem.
jeszcze do nie tak dawna BEV to był projekt przyszłości dla wszystkich, dążący do likwidacji ICE. obecnie po lekkim otrzeźwieniu jest już w nieco innym świetle. ja rozumiem, że mając inne odczucia możesz się czuć przygnieciony informacjami od @cooler ale z drugiej strony warto to przemyśleć na przyszłość. bo co zrobisz jak w BEV wsadzą straż pożarną albo ratowników i coś ci się stanie? będziesz czekał aż się podładują na Orlenie? ;) to jest tylko hipotetyczne pytanie ale bardzo blisko obserwacji @cooler :)

cwireq

Posiadacz elektryka
@cooler Mam 2 pytania które mnie bardzo nurtują:
- niedługo minie Tobie 4 lata z Tesla, kiedy myślisz się pożegnać ze swoim egzemplarzem?
-jakie auto zastąpi Twoją TM3? *Domyślam się że już się nie wpakujesz w Teslę/BEVa patrząc jak bardzo mordujesz się że swoim autem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nota bene jeszcze raz powtórzę: elektryki póki co nie są dla osób które robią kilka tras w miesiącu. Również odradzam jak ktoś nie ma własnego gniazdka. Oczywiście da się, ale może być to zniechecajace na dłuższą metę. Więc dla pozostałych 58% społeczeństwa elektryk bedzie idealnym wyborem (tylko jeszcze muszą stanieć te auta)

nabrU

Moderator
ja rozumiem, że mając inne odczucia możesz się czuć przygnieciony informacjami od @cooler

'Przygnieciony' to jest określenie w 'dziesiątkę'. (y) Tak się osobiście czuję...
cooler jest wszędzie (boję się otworzyć frunka ;)) i najgorsze jest to, że jest bardzo monotematyczny, żeby nie powiedzieć 'przewidywalny'...