Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii

nabrU

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności
BYD Dolphin Mini - coś potencjalnie dla mojej żony i @cooler'a ;)

W Brazylii kosztuje ok 82k PLN:

Zajfajnie nieduży. Jak będzie dobrze wykonany, zrywny i niezawodny, to czemu nie. Mam słabość do zwinnych niedużych aut, uwielbiam śmigać nowym Polo żony i czasami jej zabieram, ale niestety ona nie lubi jeździć Teslą - za duża, zbyt szeroka, ciągle przyciera krawężniki przy zakrętach. Przymierzam się do Polo GTI, ale musiałbym coś sprzedać bo już nie mam gdzie trzymać 6-go auta.

Last edited:

nabrU

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności

nabrU

Moderator
Jesteś deczko w błędzie, bo eUp/Mii/Citigo ma 12 sek., tyle że do 100 nikt w mieście nie jeździ i gwarantuję Ci że to Siennę spod świateł z palcem w nosie weźmie ;)

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Jesteś deczko w błędzie, bo eUp/Mii/Citigo ma 12, tyle że do 100 nikt w mieście nie jeździ i gwarantuję Ci że to Siennę spod świateł z palcem w nosie weźmie ;)
Sienna ma 7s z groszami do 100. Szczerze wątpię żeby mnie spod świateł objechał. Jak na FWD to ładnie się zbiera. Elektryki tylko napęd na tył ratuje, daje nieco przewagi z miejsca i na mokrym. Chwilę potem przewaga znika.. I zostaje daleko w tyle :)

nabrU

Moderator
Tłumaczę Ci, ze nie ma znaczenia ile ma BYD, eUP czy Sienna do setki. W mieście się liczy ile ma do 50 km/h i tu gwarantuje Ci, że Twoja Sienna zostanie w tyle. Zrobię Ci test w weekend ile Mii ma do 50 km/h ;)

PS. chyba nic nie muszę testować bo wszystko jest w necie:

https://fastestlaps.com/models/seat-mii-electric - 0-50 km/h 3,4s
https://fastestlaps.com/models/toyota-sienna-xl30-pre-facelift - niestety nie podali ile do 50 km/h... ale mam to

1737726610939.png

2,92 sek do 20 mph / 32 km/h i 5,45 sek do 40 mph / 64 km/h. Strzelam jakieś min. 4 sek do 50 km/h czyli gorzej niż Mii / eUP itp ;)

Dane stąd (ale jak to rusza...:ROFLMAO:):

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Tłumaczę Ci, ze nie ma znaczenia ile ma BYD, eUP czy Sienna do setki. W mieście się liczy ile ma do 50 km/h i tu gwarantuje Ci, że Twoja Sienna zostanie w tyle. Zrobię Ci test w weekend ile Mii ma do 50 km/h ;)
Coolera trudno zadowolić. Ma przyspieszać jak hypercar, trzymać się drogi jak bolid F1, być pojemny jak Sienna, robić 1000 km na ładowaniu jak diesel, być wyciszony jak Rolls Royce, mieć system audio jak w operze, a i tak pewnie znajdzie powód do narzekania.

nabrU

Moderator
Nie no teraz miał być zwinny samochód miejski ;)