Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii

nabrU

Moderator
Budowa SuC na walijskiej wyspie Anglesey. Niby nic nowego i specjalnego. Ale..
Tesla używa tu prefabrykowanych podstaw do ładowarek i szaf co jak sądzę przyspiesza budowę. No i jakieś oświetlenie dodatkowe też jest ;)

1738863369793.png

GjHncT6WYAAO01g.jpg

nabrU

Moderator
Też się z tego cieszę. W tym roku już 5 lokalizacji SuC z 72 nowymi ładowarkami. Miejmy nadzieję, że w Polsce też to kiedyś ruszy 'na serio'

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Też się z tego cieszę. W tym roku już 5 lokalizacji SuC z 72 nowymi ładowarkami. Miejmy nadzieję, że w Polsce też to kiedyś ruszy 'na serio'
Raczej nie ruszy. Jest mega nagonka na elektryki. Widzę to po rozmowach w pracy.

Plus wydaje mi się że skostnialosc firm typu Tauron tak łatwo nie przeminie. Tam dalej PRL ma się dobrze.

daniel

Señor Meme Officer

nabrU

Moderator
Jasne, tylko pan dyrektor pisze / przekazuje kocopoły bo to są szafy V3 jedna na 4 ładowarki, co widać z resztą na innym zdjęciu.

1738873522866.png

daniel

Señor Meme Officer
Jasne, tylko pan dyrektor pisze / przekazuje kocopoły bo to są szafy V3 jedna na 4 ładowarki, co widać z resztą na innym zdjęciu.
Z tego co rozumiem to dopiero pracują nad prototypami dla V4.

nabrU

Moderator
Pewnie taki był zamysł tego postu, ale brzmi jakby to była instalacja z szafami V4. Co widać po pytaniach pod postem.

nabrU

Moderator
Aby nie było że w UK tak wspaniale jest, bo idioci i tu się zdarzają z absurdalnymi pomysłami o_O. MOP koło Rotherham na autostradzie M1:

1739095134268.png

nabrU

Moderator
Z racji zawodu często odwiedzam lotniska Królewskich Sił Powietrznych i od paru lat zauważyłem ogromny wzrost służbowych EV w tych jednostkach, a także rozbudowę ładowarek AC w ich bazach. Początkowo dominowały Peugeoty E-208, ale ostatnio zauważyłem ogromne ilości MG4 i Maxus MiFA 9 (trochę dziwny jak dla mnie wybór - chińskie samochody w armii NATO :p, ale to chyba CCC). Trochę artykułów z ostatnich lat (najstarszy z 2020r.) na ten temat, bo z oczywistych względów własnych fotek nie mam: