Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii

nabrU

Moderator
Budowa SuC na walijskiej wyspie Anglesey. Niby nic nowego i specjalnego. Ale..
Tesla używa tu prefabrykowanych podstaw do ładowarek i szaf co jak sądzę przyspiesza budowę. No i jakieś oświetlenie dodatkowe też jest ;)

1738863369793.png

GjHncT6WYAAO01g.jpg

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Też się z tego cieszę. W tym roku już 5 lokalizacji SuC z 72 nowymi ładowarkami. Miejmy nadzieję, że w Polsce też to kiedyś ruszy 'na serio'
Raczej nie ruszy. Jest mega nagonka na elektryki. Widzę to po rozmowach w pracy.

Plus wydaje mi się że skostnialosc firm typu Tauron tak łatwo nie przeminie. Tam dalej PRL ma się dobrze.

daniel

Señor Meme Officer

daniel

Señor Meme Officer
Jasne, tylko pan dyrektor pisze / przekazuje kocopoły bo to są szafy V3 jedna na 4 ładowarki, co widać z resztą na innym zdjęciu.
Z tego co rozumiem to dopiero pracują nad prototypami dla V4.

nabrU

Moderator
Z racji zawodu często odwiedzam lotniska Królewskich Sił Powietrznych i od paru lat zauważyłem ogromny wzrost służbowych EV w tych jednostkach, a także rozbudowę ładowarek AC w ich bazach. Początkowo dominowały Peugeoty E-208, ale ostatnio zauważyłem ogromne ilości MG4 i Maxus MiFA 9 (trochę dziwny jak dla mnie wybór - chińskie samochody w armii NATO :p, ale to chyba CCC). Trochę artykułów z ostatnich lat (najstarszy z 2020r.) na ten temat, bo z oczywistych względów własnych fotek nie mam:

Najnowsze dyskusje