2025.2

inter

Pionier e-mobilności
Czy wszystkie rządzenia ze Snapdragon 8 Elite mogą obsługiwać UWB dzięki FastConnect 7900, tak ale producent może wyłączyć UWB:
Dokładnie taka sytuacja jest Oneplus 13. Jest softwarowo wyłączone.
OP uzywam od pierwszej wersji.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
A to ciekawe co piszesz o OP13. Wyrzuciłem go z kręgu zainteresowania właśnie na brak UWB, w tej sytuacji wraca :) Muszę doczytać, thx.
Też czegoś szukam z UWB. Pixele, Samsung i Apple mnie nie interesują. Było by fajnie, jakby się ugieli w OP13 i go odblokowali.

EDIT:
Odnalazłem info, że UWB w OP13 działa jako funkcja odnajdywania telefonu, nawet po wyłączeniu zasilania.
Działa to podobnie jak Pixel 9pro.
Kwestia sprawdzenia czy to wystarczy, do otwierania trunka.
Jeżeli to będzie działać, to OP13 jest w kręgu zainteresowania.

Last edited:

veron73

Zadomawiam się
Też czegoś szukam z UWB. Pixele, Samsung i Apple mnie nie interesują. Było by fajnie, jakby się ugieli w OP13 i go odblokowali.
Kiedyś byłem fanem OP, teraz póki co jestem "Pixelowy" (Pixel 7, niestety bez UWB) - telefon działa perfekcyjnie z autem. U żony Xiaomi 14T i potrafi grymasić np. raz na pięć potrafi gubić komunikację z autem przy otwieraniu trunka, co ciekawe auto otwiera 100%. Pixel - nigdy nie robi takich fochów. Stąd patrzę łakomym okiem na Pixel 9 Pro, na jesieni blisko nowego modelu zgubi trochę $ :) Na teraz automatycznie otwieranie trunka załatwiam sexy commander.

inter

Pionier e-mobilności
Kiedyś byłem fanem OP, teraz póki co jestem "Pixelowy" (Pixel 7, niestety bez UWB) - telefon działa perfekcyjnie z autem. U żony Xiaomi 14T i potrafi grymasić np. raz na pięć potrafi gubić komunikację z autem przy otwieraniu trunka, co ciekawe auto otwiera 100%. Pixel - nigdy nie robi takich fochów. Stąd patrzę łakomym okiem na Pixel 9 Pro, na jesieni blisko nowego modelu zgubi trochę $ :) Na teraz automatycznie otwieranie trunka załatwiam sexy commander.
Mam GEN1 i otwieranie trunka, praktycznie działa losowo. Więcej razy nie działa.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Zakup S3XY Commander (jako minimum) i funkcjonalność 'Presenting Trunk' załatwia sprawę:

Przy okazji załatwia też drugi punkt update-u czyli grzanie baterii :)