Półka bagażnika

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Jaką macie półkę? Składaną na trzy czy cztery części?

aa776c0a-e3b1-463b-bd34-7f83e2cf5138-jpeg.898935
img_2455-jpeg.996169

Auto z Niemiec czy Chin? Jak ktoś miał naklejkę z kodem części, to się podzielcie...

Mam taką na trzy części i doprowadza mnie do szału... Chciałbym wymienić na poczwórną.

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Berlin - na 3 części. Co Cię denerwuje w tej półce?

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Berlin - na 3 części. Co Cię denerwuje w tej półce?

Trudno ją wyjąć - udaje mi się tylko na płasko...

Trudno zapakować bagażnik - półka albo ciągle odskakuje jak się ją złoży w harmonijkę na leżąco, albo nie można rozłożyć z powrotem bez uwalenia spodni, jak złożysz w V za siedzeniami.

Fajnie, że jest sztywna... Ale to tyle :D

Last edited:

Jusand

Posiadacz elektryka
Trudno ją wyjąć - udaje mi się tylko na płasko...

Trudno zapakować bagażnik - półka albo ciągle odskakuje jak się ją złoży w harmonijkę na leżąco, albo nie można rozłożyć z powrotem bez uwalenia spodni, jak złożysz w V za siedzeniami.

Fajnie, że jest sztywna... Ale to tyle :D
A może jest dostępna jakaś roleta na Ali? Też mnie denerwuje tą półka, podkleiłem takie gumowe coś, żeby się nie składała ale średnio to działa.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
A może jest dostępna jakaś roleta na Ali? Też mnie denerwuje tą półka, podkleiłem takie gumowe coś, żeby się nie składała ale średnio to działa.

Są, nawet dwóch użytkowników tutaj ma/miało (chyba @SlawekW i @Riki83)

Ale to rzeźba straszna jest - trzeba podoklejać elementy do zamocowania i zablokowania takiej rolety...

Jusand

Posiadacz elektryka

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Nie jest tak strasznie, pytanie czy nie będzie odpadać, albo czy się da to później odkleić.

Jakby boczne doklejane panele, zamiast dwóch małych, były w jednym kawałku, z rynienką na całej długości - to by to jakoś mogło działać. A tak to będziesz celował roletą w te malutkie zaczepy, raz wycelujesz z lewej, raz z prawej strony...

Jusand

Posiadacz elektryka
Jakby boczne doklejane panele, zamiast dwóch małych, były w jednym kawałku, z rynienką na całej długości - to by to jakoś mogło działać. A tak to będziesz celował roletą w te malutkie zaczepy, raz wycelujesz z lewej, raz z prawej strony...
Wiem, że tak jest ciężko, mam tak w firmowej w Dacii Dokker 😃. Zawsze można jakieś prowadzenie zrobić, ale tu już na pewno będzie, jak to wcześniej mówiłeś, rzeźba.

Pepek

Posiadacz elektryka
Auto z Chin, składana na 3 części, osobiście jak wykminiłem gdzie kiedy dokładnie ją naciskać (gdzie indziej jak chcę ją szybko złożyć/rozłożyć, gdzie indziej do odgięcia, inaczej do całkowitego wyjęcia), to bardzo sobie ją chwalę, wygodniejsza niż roletki, które miałem wcześniej (Seat Leon kombi, Opel Zafira, Astra kombi). Jedyny minus to po wyjęciu jej całkiem z auta ponowny montaż - tu zawsze muszę się nagimnastykować. Reszta to do ogarnięcia bez wysiłku jedną ręką - nawet z zakupami.

pmlody

Pionier e-mobilności
Auto z Chin, składana na 3 części, osobiście jak wykminiłem gdzie kiedy dokładnie ją naciskać (gdzie indziej jak chcę ją szybko złożyć/rozłożyć, gdzie indziej do odgięcia, inaczej do całkowitego wyjęcia), to bardzo sobie ją chwalę, wygodniejsza niż roletki, które miałem wcześniej (Seat Leon kombi, Opel Zafira, Astra kombi). Jedyny minus to po wyjęciu jej całkiem z auta ponowny montaż - tu zawsze muszę się nagimnastykować. Reszta to do ogarnięcia bez wysiłku jedną ręką - nawet z zakupami.
Podziel się proszę, jak to cudo obsługiwać :D

Najnowsze dyskusje