Ale serio serio, po co Wam te półki? Ja miałem w każdym samochodzie i dopiero w moim MY dopiero pojąłem jakie to zbędne. Szyby są dość ciemne, a jak muszę muszę coś ukryć, to chowam pod podłogę bagażnika. Chyba, że wszyscy jeździcie na codzień samochodem wypakowanym złotem i półka ma dla niepoznaki to ukryć.
Czasem jak coś pakuje do bagażnika, to najpierw odkładam na półkę bo tak wygodniej.
Czasem lądują tam jakieś ubrania albo kocyk dziecka.
Ponadto z półką jest ciszej z tyłu, rozbija rezonanse/dudnienie które czasem może się pojawić w zależności od nawierzchni.
Czasem mam ją tylko w połowie rozłożoną, np. na urlop mieliśmy wysoką walizkę która wystawała ponad półkę (przy siedzeniach), a dalej była normalnie rozłożona. Dzięki temu że się łamie jest kilka fajnych konfiguracji ustawienia.
Jak już nauczyłem się jej obsługiwać to ja tam sobie ją chwale.
Mogliby jeszcze wymyśleć tak żeby się sama podnosiła z klapą bagażnika kiedy tego oczekuje.
Warto odnotować fakt że gdzieś w 2023 ta półka dzielona na 3 też uległa zmianom. Nie pamiętam też czy te starsze miały magnesy dzięki którym nawet w połowie rozłożona półka się nie przesuwa i nie hałasuje.