Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

kosior1988

Zadomawiam się
Niech "pójdzie" ! ;)
Dali już może ofertę ? leasing/ubezpieczenie ?
ofertę leasingu już mam dawno, to wynajem, kwota dotacji wchodzi na pierwszą wpłatę, więc tu dużej różnicy nie ma w stosunku do oferty bez dotacji.
W polisie AC jest cesja na BOŚ na kwotę dotacji, przez dwa lata

Piernik

Posiadacz elektryka
1. ofertę leasingu już mam dawno, to wynajem, kwota dotacji wchodzi na pierwszą wpłatę,
2. więc tu dużej różnicy nie ma w stosunku do oferty bez dotacji.
3. W polisie AC jest cesja na BOŚ na kwotę dotacji, przez dwa lata
1. Poprawnie ;)
2. A powinna różnica być zauważalna, dotacja to 27 tys. i przypadku Enyaqa i jego ceny netto to znaczący udział procentowy. Jak różnica jest niewielka to znaczy że dość znacznie podnieśli cenę usługi najmu istotnie zwiększając marżę. Powinieneś odnieść "korzyść" jako beneficjent dotacji.
3. Ok, tak powinno być !

kosior1988

Zadomawiam się
1. Poprawnie ;)
2. A powinna różnica być zauważalna, dotacja to 27 tys. i przypadku Enyaqa i jego ceny netto to znaczący udział procentowy. Jak różnica jest niewielka to znaczy że dość znacznie podnieśli cenę usługi najmu istotnie zwiększając marżę. Powinieneś odnieść "korzyść" jako beneficjent dotacji.
3. Ok, tak powinno być !
może źle napisałem. oczywiści jest różnica przy wkładzie 27 tys (dotacja) a przy 0% wkładu własnego. Chodziło mi że nie ma różnicy w ofercie, czy leasing jako wpłatę początkową dostanie 27 tys zł ode mnie czy z dotacji.

Piernik

Posiadacz elektryka
może źle napisałem. oczywiści jest różnica przy wkładzie 27 tys (dotacja) a przy 0% wkładu własnego. Chodziło mi że nie ma różnicy w ofercie, czy leasing jako wpłatę początkową dostanie 27 tys zł ode mnie czy z dotacji.
To gra :)
27 tys. to 27 tys. które upłaca kapitał nie ważne z jakiego źródła ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Cześć, jestem właśnie na etapie ogarniania Enyaqa w najmie VFS. Jak będę miał dokładne info co i jaka to dam wam znać. Auto już na mnie czeka na placu dealera, wczoraj dostałem wniosek o dopłatę wypełniłem odesłałem do leasingu niech go posprawdzają , wypełnia czego nie wiedziałem i czekam na dalsze kroki.

Będę informował na bieżąco. :)
Rozumiem, że zanim ktoś (fundusz?, bank?) nie przyzna dotacji, to auta do ręki nie dostaniesz?

kosior1988

Zadomawiam się
Rozumiem, że zanim ktoś (fundusz?, bank?) nie przyzna dotacji, to auta do ręki nie dostaniesz?
O to nie pytałem, ale domyślam się, że tak właśnie będzie. Zresztą chyba logiczne. Leasing/bank też świętym Mikołajem nie jest i nie wyda samochodu klientowi, dopóki nie dostanie kasy.

Jako219

Zadomawiam się
Mam info z PKO Leasing:

Czekamy na podpisanie umowy pomiędzy PKOL, a BOŚ. Po podpisaniu firmy leasingowe potrzebują minimum 90 dni na „uszycie” procesu. Start projektu przewidujemy na 1Q i sądząc po terminach raczej w drugiej części tego Q.

Cav

Pionier e-mobilności
O to nie pytałem, ale domyślam się, że tak właśnie będzie. Zresztą chyba logiczne. Leasing/bank też świętym Mikołajem nie jest i nie wyda samochodu klientowi, dopóki nie dostanie kasy.
Mógłby wziąć weksel od Ciebie, o ile byłbyś zainteresowany własną wpłatą w przypadku nieotrzymania dotacji.