Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Cav

Pionier e-mobilności
czyli Arval nie pierdzieli w stołek tylko pracuje od pierwszego dnia ! Brawo, inny zwalaja winę na BOŚ i procedury, a jak widać się da !!
Na to wygląda - Arval był przygotowany, VW też.
A reszta ciężko pracowała na to, żeby nic nie robić a kasa i tak leciała....
Jakie to polskie...

Leszek

Zadomawiam się
Arval jest tak samo (nie-) przygotowany jak inni. To ze wysyłają formularze którymi niektórzy się podniecają to jeszcze nic nie znaczy. Czy dostał ktoś już konkretną ofertę ze wzorem umowy, regulaminami, OWL, zasadami zwrotu itp itd z uwzględnieniem dopłat?

Piernik

Posiadacz elektryka
Na to wygląda - Arval był przygotowany, VW też.
A reszta ciężko pracowała na to, żeby nic nie robić a kasa i tak leciała....
Jakie to polskie...
Ja będę bronił mimo wszystko firmy leasingowe.
Projekt powinien być na tyle prosty że od poniedziałku powinno być w nim 10 firm, z korzyścią tylko dla nas.
Z tego co piszą na "zielony elektryk" przy prostszym procesie NFOŚ poległ na terminach że aż żal.

Cav

Pionier e-mobilności
Ja będę bronił mimo wszystko firmy leasingowe.
Projekt powinien być na tyle prosty
Ty coś kiedyś załatwiałeś z jakimś urzędem, że masz tego typu oczekiwania? ;-)
Zobacz jak skomplikowali pobór opłat na autostradach, albo jpk - ten leasing to przy tym mały pikuś.

Piernik

Posiadacz elektryka
Ty coś kiedyś załatwiałeś z jakimś urzędem, że masz tego typu oczekiwania? ;-)
Zobacz jak skomplikowali pobór opłat na autostradach, albo jpk - ten leasing to przy tym mały pikuś.
A może to jest tak, środki można dystrybuować z programu do połowy 2026 roku.
Więc jak będzie schodzić powoli to pewnie o starczy.

Ale jeszcze jedno mi niech ktoś wyjaśni, ten cały NFOŚ zupełne nie dawno dzielił kasą na fotowoltaikę.

I ludzie mówią że to hulało, procedury znośne, kasa sprawnie.
Jakoś nie było słychać "narzekań" chyba tylko że pula się za szybko kończyła.
Czyli się dało jakby.

Macexman

Nowy na Forum
Tak naprawdę dużo piszą a żaden dealer ani leasing nie mają na stornie konkretów. Mydlą oczy i tyle. Na stornie BOŚ też nie ma jeszcze listy leasingodawców.

usrobo

Posiadacz elektryka
Ten podpis jest Ci potrzebny aby podpisać wniosek badający Twoja zdolność kredytową.
jaka zdolność kredytowa?
auto jest moje (gotówka), robie zapis o cesji ubezpieczenia, po kiego grzyba jeszcze jakieś sprawdzanie zdolności ?

Piernik

Posiadacz elektryka
jaka zdolność kredytowa?
auto jest moje (gotówka), robie zapis o cesji ubezpieczenia, po kiego grzyba jeszcze jakieś sprawdzanie zdolności ?
Czyli ścieżka gotówka rozumiem ;)
No to więc tak, gotuj PIT-y za ostatnie trzy lata, NFOŚ musi zbadać czy jesteś w stanie utrzymać ciągłość projektu ;)
Poważnie.
Załatwiaj też od razy elektroniczny podpis kwalifikowany.
Tylko nie rób jeszcze żadnej cesji !!!
Cesja dopiero po Twojej ocenie, podpsujesz umowę o dotację i wtedy cesja, później płacą.
Zrobisz cesje teraz, pierdykiesz w słup (nie życzę) i będziesz musiał NFOŚ prosić o zgodę na wypłatę odszkodowania.
Swoją drogą jestem ciekaw uch sprawności w tym zakresie.