Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

Cav

Pionier e-mobilności
Ma ktoś info kiedy startują wnioski dla firm?
Miały niby dzisiaj, ale o której godzinie?

Wniosek na tą chwilę nie umożliwia wpisania firmy jako beneficjenta (zwłaszcza innej niż jdg).

Piernik

Posiadacz elektryka

ja myślę ze na tej konferencji dowiemy się coś więcej o doplatach dla firm
Podczas konferencji w roli prelegentów wystąpią również Wojciech Hann - prezes zarządu BOŚ S.A., Sławomir Halbryt - CEO, założyciel Sescom S.A., Bartosz Kubik – prezes zarządu Ekoenergetyka-Polska S.A., Mirosław Bendzera - prezes zarządu Grupy FAMUR, Konrad Płochocki - wiceprezes i dyrektor Generalny Polskiego Związku Firm Deweloperskich, Joanna Wis-Bielewicz – senior market developer w Ørsted Polska, Mateusz Madejski - dyrektor ds. sprzedaży i marketingu ENGIE Zielona Energia Sp. z o.o.,

Nie ma przedstawicieli branży leasingowej.
Bez urazy dla uczestników ale raczej nie spodziewał bym się zbyt wiele. Raczej takie ekologiczne bicie piany będzie na wysokim stopniu ogólności.

Cav

Pionier e-mobilności
Info z funduszu - wniosek dla firm nie ruszył, bo mają problemy z serwerem testowym.
DZISIAJ chcieli testować......

Może ruszy popołudniu, a może jeszcze później...

Piernik

Posiadacz elektryka
Info z funduszu - wniosek dla firm nie ruszył, bo mają problemy z serwerem testowym.
DZISIAJ chcieli testować......

Może ruszy popołudniu, a może jeszcze później...
Jakoś tak od dwóch miesięcy był znany ten termin 22 listopada. Po co wcześniej testować ....
Spoko, ważne że konferencje robią zgodnie z terminem .....

Piernik

Posiadacz elektryka
ktoś kojarzy czy gdziekolwiek ruszyły leasingi na działalność z dopłatą?
Obecnie typowy leasing operacyjny tyko VW ale to dotyczy tylko grupy VW, nic innego nie sfinansują
mLeasing jest bardzo zdeterminowany żeby ruszyć od początku stycznia, to wiem.
Inni też gonią.
W sąsiednim wątku sporo o tym temacie.

kosior1988

Zadomawiam się
Powiem Wam tak, ja od tygodnia staram się złożyć wniosek o dopłatę do leasingu w Volkswagen Financial Services, ale blokuje mnie jedno małe oświadczenie.: "Zgody małżonka na przyjęcie dofinansowania" BOŚ nie udostępnił na chwilę obecną leasingom ( przynajmniej VWFS) wzoru takowego oświadczenia, bez tego wniosek będzie niekompletny. Mam znajomą w VWFS i co chwilę dostają od BOŚ Banku info, że dzisiaj, jutro za chwilę będzie dostępny wzór. Kurde jedno małe oświadczenie, nie wymagające niczego skomplikowanego zajmuje im tyle czasu. Napisałem maila do BOŚ na dedykowanego maila do programu mój elektryk ale od poniedziałku zero odpowiedzi.

A czy wniosek przejdzie z oświadczeniem napisanym osobiście, nie na ich wzorze? tego nie wiadomo, ale pewnie nie bo...
Czekam do jutra, piszę oświadczenie bez wzoru i wysyłam wniosek. Zobaczymy. najwyżej odrzucą i będę składał raz jeszcze.
Chyba szybciej byłoby mi załatwić rozdzielność majątkową :ROFLMAO:

Może Wy macie jakieś info dotyczące tego?

Najnowsze dyskusje