Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

300ps

Zadomawiam się
Możecie nie dzwonić póki co do tych trzech firm, które wczoraj podpisały umowy. L...plan będzie miał gotowe warunki na początku grudnia, Ar....l najwcześniej w przyszłym tygodniu. Do V...fs się nie dodzwoniłem.

Piernik

Posiadacz elektryka
No i nie jestem z tego szczęśliwy ale na moje wyszło.
Projekt jest z d.....y do wdrożenia i nikt w zasadzie się na razie nie wychyla.

Info prosto gościa z EFL opublikowany na innym forum
Dla zainteresowanych tematem - Mój Elektryk
Na ten moment żadna firma leasingowa ( oferująca Leasing operacyjny ) nie podpisała umowy z BOŚ, ponieważ zaproponowane warunki - wytyczne były nie do przyjęcia. Na dzień dzisiejszy ZPL ( Związek Polskiego Leasingu) reprezentujący wszystkie firmy leasingowe prowadzi rozmowy z BOŚ na temat dopasowania procedur. Jako EFL bierzemy udział w tych rozmowach.
Czekamy na dalsze wieści....

chewbacca

Posiadacz elektryka
No i nie jestem z tego szczęśliwy ale na moje wyszło.
Projekt jest z d.....y do wdrożenia i nikt w zasadzie się na razie nie wychyla.

Info prosto gościa z EFL opublikowany na innym forum
Dla zainteresowanych tematem - Mój Elektryk
Na ten moment żadna firma leasingowa ( oferująca Leasing operacyjny ) nie podpisała umowy z BOŚ, ponieważ zaproponowane warunki - wytyczne były nie do przyjęcia. Na dzień dzisiejszy ZPL ( Związek Polskiego Leasingu) reprezentujący wszystkie firmy leasingowe prowadzi rozmowy z BOŚ na temat dopasowania procedur. Jako EFL bierzemy udział w tych rozmowach.
Czekamy na dalsze wieści....
No a VW to nie leasing operacyjny? (poza tym, że obsługujący tylko auta z grupy VAG)

Piernik

Posiadacz elektryka
No a VW to nie leasing operacyjny? (poza tym, że obsługujący tylko auta z grupy VAG)
Może jednak tylko najem. Trzeba zapytać o ofertę.
Cholera już wie jaką ścieżką poszli. Oferta powinna wszystko wyjaśnić.
Może mało roboty mają i wole moce produkcyjne bo aut nie mają to się głębiej pochylili.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Może jednak tylko najem. Trzeba zapytać o ofertę.
Cholera już wie jaką ścieżką poszli. Oferta powinna wszystko wyjaśnić.
Może mało roboty mają i wole moce produkcyjne bo aut nie mają to się głębiej pochylili.

Spytałem o to w Volkswagen Financial Services. Cytuję:
oferta obejmuje zarówno leasing klasyczny jak i leasing z niską ratą. Działa to tak, że dopłata po jej przyznaniu jest w całości zaliczana jako wpłata początkowa

Więcej: https://elektrowoz.pl/auta/volkswag...elektrycznego-z-doplata-moj-elektryk-nfosigw/

solik

Pionier e-mobilności
No ciekawe jaki to najem w VW, w spalinach bylo Bussines Care ale nie mialo nawet ubezpieczenia AC/OC albo mialo ale pierwszy rok rozlozony w ratach na 3 lata..

Piernik

Posiadacz elektryka
"Działa to tak, że dopłata po jej przyznaniu jest w całości zaliczana jako wpłata początkowa"

- no właśnie o tyk ma być ! ;)
To jest zgodne z programem i innej drogi nie ma.
Mają pewnie teraz większe moce produkcyjne (bo mniej samochodów VW do finansowania) to weszli w ten pracochłonny i skomplikowany proces. Ale to jest ok i w ich przypadku słuszne.
VW chyba w elektrykach tak raczej słabe chyba. Przynajmniej widząc po ilości wpisów na forum e-golf 0, id - 8, id4 -6.
Więc na pewno będzie to dobre do promowania marki.

Dla "nas" to bardzo dobrze, bo lepiej jak wystartuje chociaż jedna firma niż wcale.

No ciekawe jaki to najem w VW, w spalinach bylo Bussines Care ale nie mialo nawet ubezpieczenia AC/OC albo mialo ale pierwszy rok rozlozony w ratach na 3 lata..
Polisa AC musi być przez dwa lata, jednoznaczny zapis w programie. I to z cesją 27 tys PLN na BOŚ.

kosior1988

Zadomawiam się
Cześć, jestem właśnie na etapie ogarniania Enyaqa w najmie VFS. Jak będę miał dokładne info co i jaka to dam wam znać. Auto już na mnie czeka na placu dealera, wczoraj dostałem wniosek o dopłatę wypełniłem odesłałem do leasingu niech go posprawdzają , wypełnia czego nie wiedziałem i czekam na dalsze kroki.

Będę informował na bieżąco. :)

Piernik

Posiadacz elektryka
Cześć, jestem właśnie na etapie ogarniania Enyaqa w najmie VFS. Jak będę miał dokładne info co i jaka to dam wam znać. Auto już na mnie czeka na placu dealera, wczoraj dostałem wniosek o dopłatę wypełniłem odesłałem do leasingu niech go posprawdzają , wypełnia czego nie wiedziałem i czekam na dalsze kroki.

Będę informował na bieżąco. :)
Niech "pójdzie" ! ;)
Dali już może ofertę ? leasing/ubezpieczenie ?